Ось як банани можуть тримати під контролем ваш тиск

21 Травня 2019 11:00

Банани знижують тиск не гірше таблеток.

а словами експертів в області охорони здоров’я, включення бананів у ваш щоденний раціон не тільки дає миттєвий приплив енергії, але і допомагає підтримувати в нормі ваш кров’яний тиск, інформує Ukr.Media.

Чому банани знижують тиск?

Згідно з різними дослідженнями, споживання продуктів, багатих калієм, допомагає знизити кров’яний тиск. Банани надзвичайно багаті калієм і мають низький вміст натрію. Дієта, багата калієм, з низьким вмістом натрію, може знизити ризик високого кров’яного тиску, хвороб серця та інсульту.

Надлишок натрію в організмі створює навантаження на кровоносні судини, а також порушує водний баланс. Споживання їжі, що містить калій, знижує тиск на нирки, а також допомагає позбутися від надлишку натрію в організмі, вимиваючи з організму зайвий натрій через сечу. Калій також допомагає підтримувати баланс рідини та електролітів в організмі, що допомагає контролювати кров’яний тиск.

Скільки бананів можна з’їсти?Згідно з дослідженнями, два банани на день протягом тижня можуть знизити ваш кров’яний тиск на 10 відсотків. Проконсультуйтеся з лікарем, перш ніж включати банани у свій раціон, якщо ви страждаєте від будь-яких інших проблем зі здоров’ям.

Банан середнього розміру містить всього 109 калорій, 18 грамів натурального цукру, 20 грамів вуглеводів і 1 грам білка. Він також містить вітамін С, фолат і вітамін А. Банани можна додавати в вівсянку, робити з них коктейлі та смузі, або панкейки.

Скільки калію в бананах?

Банани є відмінним дієтичним джерелом калію. Маленькі банани містять 362 міліграми, середні банани мають 422 міліграми, в той час як великі банани містять 487 міліграмів калію.

Як вибирати банани?

  • для негайного використання беріть стиглі банани, а незрілі банани можна використовувати пізніше.
  • уникайте бананів з синцями або коричневими плямами.
  • шукайте повні, пухкі банани.
  • не беріть банани блідого відтінку.

Як зберігати банани?

  • при кімнатній температурі вдалині від прямих джерел тепла і сонячного світла.
  • в добре вентильованому, прохолодному, темному місці.
  • уникати охолодження і тримати їх подалі від інших фруктів.
Джерело: https://ukr.media