Корисні поради: як повернути в своє тіло позитивний заряд і стати бадьорим

31 Травня 2019 08:26

Вчені назвали основні фактори, які забирають у тебе сили.

Відчуваєш себе кожен день наче сіла батарейка? Зовсім не залишається сил не тільки в кінці робочого дня, але і з самого ранку. Прокидаєшся вранці, але відчуваєш себе розбитим і слабким. Що робити?

Як повернути енергетику у своє тіло і розум:

Не займаєшся спортом

Навіть 30 хвилинні тренування, 3 рази в тиждень, здатні кардинально поліпшити самопочуття. Тренування підвищують сили, витривалість і роблять людину більш енергійною.

Ти пропускаєш сніданок

Найнеобхідніший прийом їжі – це сніданок. Якщо не поїсиш, то будеш весь день млявим, повільним і слабким. Сніданок дає організму сили бути бадьорим і енергійним. Якщо вранці не хочеться їсти, значить припиняй істи за 3 години до сну.

Ти п’єш мало води

Навіть невелике зневоднення здатне знизити нашу ефективність. Кров стає густішою, погіршується робота серця. Так поживні речовини гірше надходять в наш організм.

Ти ідеаліст і перфекціоніст

Часто ми страждаємо від зайвої ідеальності. Ми працюємо довше ніж треба, намагаючись досягти нереальних цілей. Встановлюй часові рамки своїх справ, це дозволить не загрузнути в гонитві за ідеальністю.

Не кажеш «ні» непотрібним справам

Погоджуватися попрацювати за колег, звалити на себе чужу ношу, допомогти комусь. Навчися у центр своїх інтересів ставити саме себе, а не всіх інших. Відкидай всі зайві справи, які забирають марно сили і енергію.

Занадто багато хвилюєшся

Робити з мухи слона, переживати з будь-якого приводу, послаблювати себе потоком негативних думок. Коли людина постійно очікує тільки поганого, це вимотує остаточно.

Ведеш нездоровий спосіб життя

Мала кількість сну, нездорове харчування, алкоголь та інші фактори, які забирають у тебе сили. Тобі потрібно мінімум 7-9 годин повноцінного сну, збалансоване харчування і здоровий спосіб життя. Тільки тоді у тебе будуть сили.

Джерело: ukr.media