Національна рада не може створити групу з нагляду за ЗМІ на виборах

14 Червня 2019 09:27

Систематичне непроведення засідань Національної ради з питань телебачення і радіомовлення унеможливлює створення робочої групи з нагляду за дотриманням ЗМІ виборчого законодавства.

Про це заявила заступник голови Нацради Уляна Фещук на брифінгу у четвер, який відбувся замість засідання регулятора, повідомляє Укрінформ.

“Шостий тиждень поспіль не відбуваються засідання Національної ради… Через це ми не можемо створити робочу групу Нацради, яка працювала би під час виборів. Мені здається, це досить серйозне питання, і вибори в нас будуть абсолютно неконтрольованими. Ми навіть не зможемо зробити висновків щодо того, які норми законодавства були порушені під час цих виборів”, – пояснила Фещук.

Водночас вона зауважила, що рішення про скасування засідання 13 червня попередньо не узгоджувалося членами Нацради. Натомість оголошення про це з’явилося на сайті регулятора відразу після того, як перший заступник голови Нацради Ольга Герасим’юк схвалила заяву про відпустку Олега Черниша.

“Ця заява була зроблена без будь-якого узгодження з іншими членами Національної ради, тобто ми не обговорювали це питання і для нас, відверто кажучи, це було великою новиною, тому що якщо пан Коваль (член Нацради Валентин Коваль – ред.) планував свою відпустку і ми знали про це, то Олег Миколайович тільки-но повернувся з планової відпустки і чомусь пішов у відпустку знову”, – зазначила Фещук.

За її словами, про намір Черниша знову піти у відпустку решта членів регулятора дізналися лише 11 червня.

“Насправді навіть попередньо говорили з ним, і впевненість у тому, що засідання буде, в нас була абсолютна”, – сказала Фещук.

При цьому вона підкреслила, що досі не розглянуто близько 250 питань, двадцять із яких стосуються надання дозволів на тимчасове мовлення на лінії розмежування.

Джерело: intvua