Конституційний суд: голосів нема

19 Червня 2019 11:41

Народний депутат Ігор Попов заявив, що у Конституційному суді нема голосів за жодне з рішень щодо указу президента України Володимира Зеленського про розпуск Верховної Ради.

Про це Попов повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Нардеп зазначив, що думки 17 суддів розділилися, і сьогодні не було 10 голосів за жоден з варіантів рішення.

«Політичні букмекери дають рівні коефіцієнти на позитивне чи негативне рішення Конституційного Суду щодо дострокових виборів. Думки 17 суддів розділилися, і сьогодні не було 10 голосів за жоден з варіантів рішення. А якщо до 29 червня патова ситуація продовжиться – то провадження закривається. І цей варіант може стати Соломоновим рішенням, а судді підуть умивати руки в Дніпрі…», – написав Попов.

Нагадаємо, 21 травня Володимир Зеленський підписав указ №303 «Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради 8-го скликання та призначення позачергових виборів». Указ набув чинності 23 травня, а вже наступного дня в Україні стартувала виборча кампанія.

24 травня до Конституційного суду було направлено подання з підписами 62 народних депутатів про неконституційність указу президента про дострокове припинення повноважень ВР. Повний текст читайте тут: https://glavcom.ua/news/u-konstituciynomu-sudi-nema-golosiv-za-zhodne-z-rishen-shchodo-rozpusku-radi-602856.html

https://glavcom.ua/news/u-konstituciynomu-sudi-nema-golosiv-za-zhodne-z-rishen-shchodo-rozpusku-radi-602856.html