ЦВК оскаржить рішення суду щодо пережеребкування

8 Липня 2019 08:55

Рішення буде оскаржене у найближчі два дні

Центральна виборча комісія (ЦВК) у найближчі два дні оскаржить рішення шостого апеляційного адміністративного суду про необхідність пережеребкування партій на позачергових виборах до Верховної ради. Про це у коментарі РБК-Україна заявив заступник голови ЦВК Євген Радченко.

За його словами, рішення буде оскаржене, як тільки буде готова апеляційна скарга.

“ЦВК оскаржуватиме рішення суду в найближчий час – як тільки буде готова апеляційна скарга. У виборчих справах обмежені строки оскарження, і насправді у нас є тільки два дні. Ми їх реалізуємо”, – заявив Радченко.

Замглави Центрвиборчкому зазначив, що комісія зробить усе для того, щоб вибори відбулися у строк.

“Я не знаю, як вирішить суд. Буде рішення суду, прочитаємо і вивчимо. Але те, що зараз сьогодні надруковано 7 мільйонів 340 тисяч бюлетенів і готові до відвантаження два мільйона. В мене запитання, чи встигне поліграфкомбінат “Україна”, якщо що, видрукувати бюлетені заново? Ми звичайно виконаємо рішення суду, а от чи зможуть виконати рішення суду поліграфічні верстати”, – заявив він.

Нагадаємо, ЦВК зобов’язали провести повторне жеребкування партій перед виборами до Верховної ради. Відповідне рішення виніс Шостий апеляційний адміністративний суд.

Сліпачук заявила, що Центрвиборчком буде оскаржувати дане рішення.