Генпрокуратура зайнялася суддями одіозного адмінсуду

31 Липня 2019 09:55

ГПУ викликала голову Окружного адмінсуду Києва та ще трьох суддів для вручення підозри і допиту.

Про це повідомила речниця генпрокурора Лариса Сарган у фейсбуці.

Главу адмінсуду Павла Вовка, двох суддів ОАКС Євгенія Аблова та Ігоря Погрібніченка і суддю Суворовського районного суду Одеси Івана Шепітка чекають у ГПУ 2 серпня о 14:00.

“Нагадаю, Генпрокурор Юрій Луценко у четвер (1 серпня) проведе заслуховування по справі”, – зазначила Сарган.

Як зазначається на сайті Генпрокуратури, їх викликають для вручення підозри та допиту у якості підозрюваних у кримінальному провадженні № 42014100020000046 від 25.02.2014 за статтями зловживання владою або службовим становищем, службове підроблення, перевищення влади, постановлення суддею (суддями) завідомо неправосудного вироку, рішення, ухвали або постанови.

Нагадаємо, 26 липня співробітники НАБУ разом із Генпрокуратурою провели

У скандальному Окружному адмінсуді Києва відбувається обшук детективами НАБУ
обшук в Окружному адмінсуді столиці. За інформацією пресслужби НАБУ, обшуки відбувалися в межах розслідування можливого вчинення кримінальних правопорушень головою та окремими суддями Окружного суду.

Слідство вважає, що голова та деякі судді ОАСК організували винесення завідомо неправосудних судових рішень та втрутились у діяльність судових органів з метою створення штучних перешкод у роботі Вищої кваліфікаційної комісії суддів України. Мета цих дій – уникнення обов’язкового кваліфікаційного оцінювання, встановленого законом для служителів Феміди.

Керівництву Окружного адмінсуду та його суддям підготовлені підозри за фактами втручання в діяльність Вищої кваліфікаційної комісії суддів і організації

Робота Окружного адмінсуду Києва становить загрозу національній безпеці – ГПУ
ухвалення заздалегідь неправосудних рішень.

В управлінні спецрозслідувань ГПУ повідомили про факт впливу керівництва Окружного адміністративного суду на рішення Конституційного суду, ВККС, Вищої ради правосуддя, які єдині у судовій гілці можуть притягувати до дисциплінарної відповідальності, а також на Державне бюро розслідувань, тиснучи на слідство, щоб викликати на допити.

Щодо тиску на КС, слідчі припускають, що це спричинило скасування закону

“Верх цинізму” та “мертва стаття”. Як відреагували політики на суперечливе рішення КС
про незаконне збагачення і визнання незаконною люстрації.

Нагадаємо, раніше у липні

Журналісти викрили Окружний адмінсуд Києва в обході системи авторозподілу резонансних справ
журналісти викрили Окружний адмінсуд Києва в обході системи авторозподілу резонансних справ. Окружний суд відомий скандальними рішеннями, які неоднозначно сприймаються у суспільстві. З останніх таких – це

Окружний адмінсуд Києва скасував перейменування проспектів Бандери і Шухевича
скасування перейменування проспектів Бандери і Шухевича, призупинення перейменування УПЦ МП,

Окружний адмінсуд Києва скасував націоналізацію “ПриватБанку”
скасування націоналізації ”ПриватБанку”.

Джерело: https://tsn.ua/ukrayina/gpu-viklikala-golovu-ta-suddiv-skandalnogo-okruzhnogo-adminsudu-dlya-vruchennya-pidozr-1387032.html