В Європарламенті створили групу “друзів України”

25 Вересня 2019 08:09

В головному законодавчому органі ЄС створена група “друзів європейської України”, до якої увійшли 50 євродепутатів з шести фракцій.

Про це повідомляє DW.

Відзначається, що установче засідання проукраїнської групи відбулося сьогодні в Брюсселі. Як розповів євродепутат з фракції “Оновити Європу” Пятрас Ауштрявічюс, який вів засідання, 50 євродепутатів з шести фракцій висловили бажання увійти до цієї неформальної групи.

Він зазначив, що двома основними цілями групи на 2019-2024 роки будуть політична підтримка України і її економічна інтеграція в ЄС.

“Ми повинні зробити все, щоб питання України завжди було на порядку денному, щоб ніхто не сказав, що це другорядне питання”, – зазначив литовський політик.

Зазначимо, що засідання нової групи друзів України в Європарламенті відвідали голова комітету Верховної Ради з питань євроінтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе, заступники голови комітету Вадим Галайчук та Марія Мезенцева.

Евпродепутати цікавилися у них ситуацією з “формулою Штайнмайєра”, ставили питання щодо ситуації навколо екс-глави Нацбанку Валерія Гонтаревої. А постійного доповідача Європарламенту по Україні Міхаеля Галера цікавило, чого чекати від нового виборчого законодавства в Україні після того, як президент країни Володимир Зеленський ветував Виборчий кодекс, прийнятий влітку.

“Ми віримо, що процедури голосування занадто складні. Їх треба спростити, потрібно зробити більш легкою зміну виборчої адреси для людей. Треба зробити (голосування – ред.) набагато легшим для наших громадян за кордоном”, – розповів Галайчук.

Джерело: https://ukr.segodnya.ua/politics/v-evroparlamente-