Проведіть сьогодні обряди і процедури по омолодженню.

Жінки на Русі 22 жовтня проводили обряди для продовження молодості і краси.

Ритуал зі снігом

Якщо до цього дня вже випав сніг, то застосовували такий обряд. Рівно опівночі потрібно вийти на вулицю і в поділ плаття (сорочки, спідниці) набрати якомога більше снігу. Потім швидко поверніться до себе в кімнату, киньте в центрі сніжок і прочитайте текст: «Як небо Богом відкривається і з нього сніжок холодний прокидається, так мені, рабу Божому (ім’я), багато років жити, не хворіти, не гарувати і не старіти, сивого волосся не мати, зморшок не наживати, свій вік молодицею проживати. Амінь». Тепер лягайте спати, а сніг не чіпайте, нехай він розтане і висохне на підлозі.

Важливо знати! Цей обряд не спрацює, якщо на дорозі за снігом або назад хтось вас побачить, покличе, заведе розмову або поцікавиться, що це за калюжа посеред кімнати.

Ритуал із землею

Якщо 22 жовтня снігу немає, то обряд з омолодження проводять з землею. Ще знадобиться чиста джерельна або кринична вода, і білий рушник. Опівночі треба вийти на вулицю і набрати в поділ землі. Потім перекласти її в якусь ємність і прочитати змову: «В грудках земля чорна, а моя шкіра гладка і біла. Як земля ніколи не занепадає, так і обличчя моє навіки не постаріє. До ста років красунею проживу. Амінь».

Тепер акуратно роздрібнюють в долонях грудочки землі і натирають нею обличчя, після чого слід умитися водою і промокнути шкіру рушником. На ранок землю виносять в сад і висипають під фруктове дерево.

Ритуал з водою

Для виконання цього обряду наберіть чисту воду в джерелі або колодязі (можна купити в пляшках мінеральну негазовану воду). Перелийте воду в таз і прочитайте замовні слова: «Вода-водиця, допомоги у тебе прошу. З лиця мого зморшки і вади (прищі, вугри, плями, веснянки) забери, а молодість і красу подаруй. Амінь». Помийте обличчя заговореною водою, але рушником не витирайте, нехай краплі висохнуть самі.

Народні прикмети 22 жовтня

  • Якщо на Якова випав перший сніг, то справжня зима настане через сорок днів.
  • Якщо до 22 жовтня не облетіло все листя на вишневих деревах, значить, ще довгий час протримається тепло.