Скульптури на макових та рисових зернах: у Славуті відкрили виставку мікромініатюр

14 Листопада 2019 09:29

Експозицію, в якій представлені шедеври мініатюрного мистецтва: мікроскульптури, розміщені на макових зернах, квіти на волосині людини, портрети і шаржі відомих людей, виконані на рисових зернах, караван верблюдів у вушку голки, підкована блоха, закріплена на кінчику волосини, днями презентували у приміщенні Славутського історичного музею. Про це повідомляють у пресслужбі міського виконавчого комітету.

На відкриття виставки приїхав й її автор Володимир Казарян – майстер світового мікромініатюрного мистецтва, художник, скульптор, конструктор і винахідник. Митець займається мікромініатюрою 42 роки. За цей час створив близько 500 робіт.

«Володимир Едуардович відзначає мікромініатюрними шедеврами відомих діячів сучасності — президентів країн, світових знаменитостей. Її номінантами стали президенти України Леонід Кравчук і Леонід Кучма, президент Америки Білл Клінтон, Єгипту — Хосні Мубарак, світові діячі Арнольд Шварценеггер, Гілларі Клінтон», – йдеться у повідомленні.

За роки виставкової діяльності експонати побували у 64 музеях України та у багатьох країнах світу.  «Для виготовлення мікромініатюр майстер використовує слонову кістку, бивень мамонта, мармур, бурштин, риб’ячу луску, пилинки дорогоцінного каміння, тощо, а основами для них служать: відполірована людська волосина, макове зернятко, зернина рису, вушко голки, кристалик цукру і навіть піщинка», – повідомляють у пресслужбі.

За словами автора виставки Володимира Казаряна, перший експонат він виготовив у 18 років. Щоб створити таку скульптуру, потрібно витратити близько трьох місяців. А у світі всього близько десяти людей займаються таким мистецтвом.

Джерело: ye.ua