Цей день в історії Хмельниччини: 14 листопада

14 Листопада 2019 09:21

У 1781 році 14 листопада у Кам’янці-Подільському відбулася муштра піхотного полку на якій був присутній польський король Станіслав Август Понятовський. Того дня король побував у прикордонному селі Брага, звідки через Дністер оглянув Хотин. Після обіду в Жванці король повернувся до Кам’янця. Наступного дня він відпочивав, а 16 листопада покинув місто.

14 листопада 2009 року диспетчери Хмельницького аеропорту вийшли у міжнародний ефір. Це було пов’язано з тим, що Хмельницький аеропорт отримали статус міжнародного і право приймати літаки з-за кордону. Тодішній директор комунального підприємства «Аеропорт Хмельницький» Вадим Якимчук, про цю подію розповідав журналістам: «Ми отримали статус міжнародного аеропорту, що дає нам право приймати літаки з-за кордону. А з 14 листопада наші диспетчери, які є досить висококваліфікованими спеціалістами, розмовлятимуть в радіоефірі англійською мовою. На сьогодні аеропорт знаходиться у робочому стані, але для його модернізації необхідно вкладати чимало коштів, напрацьовувати багато нових рейсів, аби згодом мати з цього неабиякі прибутки. Щоправда, цьогоріч обласна рада, на балансі якої знаходиться підприємство, виділила 600 тисяч гривень на ремонт злітної смуги та освітлювальної системи».

14 листопада 2014 року на Сході загинув 36-річний солдат Сергій Клименко, із села Калачківці Кам’янець-Подільського району. Військовослужбовець 24-ї окремої механізованої бригади потрапив під обстріл “Градів”, прикриваючи відхід своєї частини із засідки поблизу села Кримське, що на Леганщині.

14 листопада 2015 року від важкої хвороби у Київському військовому шпиталі помер хмельничанин Олександр Роземборський. Військовослужбовець був командиром розвідувальної роти 24-го окремого батальйону “Айдар”.

Джерело: ye.ua