Прості методи, які без таблеток допоможуть повернути ясність розуму

28 Листопада 2019 11:25

Три вправи, які допоможуть поліпшити пам’ять і увагу.

Якщо звичайний похід в магазин закінчується питанням : «Чому вдома був список на півметра, а зараз в руці порожній кошик?» — варто задуматися про зміцнення пам’яті, інформує Ukr.Media.

Американські дослідники довели, що в людському мозку існують ділянки, =названі «точки G», стимулювання яких призводить до поліпшення пам’яті.

Для цього не потрібно напихати організм ліками або проходити складні тести, достатньо просто виконувати 3 вправи, які визнані вченими і які допоможуть поліпшити і пам’ять, і увагу людини.

Перша вправа пов’язана з запам’ятовуванням зображень. Потрібно попросити кого-небудь намалювати на аркуші кілька предметів або істот і підписати їх назви. Потрібно дивитися на зображення протягом 10 секунд, після чого прибрати листок і повторити все, що вдалося запам’ятати.

Друга вправа полягає у зворотньому рахунку. Наприклад, потрібно взяти за орієнтир цифру 200 і відраховувати від неї по 2 до нуля (200, 198, 196,…). Можна брати будь-яке число за точку відліку і віднімати будь-яке значення, головне контролювати процес і не збиватися.

І останньою вправою є тест на уважність. Вранці потрібно дати собі завдання: запам’ятовую всі червоні предмети, або порахувати, скільки разів колега упустить ручку. Такі мікромісії швидко повернуть мозок в тонус і допоможуть вивести пам’ять і уважність на новий рівень.

А ось кросворди, якими радять тренувати мозок, не є панацеєю. Дослідники з Лондона довели, що при перетворенні вирішення кросвордів в рутинне заняття втрачається вся ефективність. Кількість знань вже не дозволяє отримати щось нове від них, і мозок навпаки — сумує і швидко “пліснявіє”.

Корисні ці вправи не тільки своєю здатністю активувати точки G в мозку, але і можливістю попередити розвиток деяких недуг, або повідомити про їх появу.

Несподівані труднощі при виконанні банального рахунку підкажуть про необхідність якнайшвидшого візиту до лікаря, і не дозволять захворюванню раптово атакувати людину.

Джерело: https://ukr.media