25 продуктів для пам’яті й інтелекту: є тісний зв’язок між роботою мозку і їжею

16 Грудня 2019 12:32

25 найкращих продуктів для пам’яті й інтелекту

Кожен день перед людиною постає безліч завдань. Вони можуть бути простими (що з’їсти на сніданок) і складними (думки про світобудову). Головний мозок аналізує всі ситуації й приймає рішення про те, як вийти з них. Щоб орган мав можливість ясно і чітко працювати протягом усього життя, потрібно правильно харчуватися, інформує Ukr.Media.

Невролог Девід Перлмуттер дотримується думки, що є тісний зв’язок між роботою мозку і їжею, яку споживає людина. Він виділив кілька продуктів, які допомагають «зарядити» цей головний орган.

Серед них:

  1. Волоські горіхи, кеш’ю, мигдаль. Навіть зовнішнім виглядом ядро волоського горіха нагадує головний мозок людини. Користь цих продуктів полягає в тому, що в них присутній гліцин. Ця речовина дозволяє працювати мозку краще.
  2. Вівсянка. Вживання вівсяної каші в ранкові години дозволяє зарядити мозок на цілий день. Вівсянка є джерелом правильних вуглеводів, які забезпечують його енергією. Глюкоза з каші сприяє виробленню ацетилхоліну. Ця речовина необхідна для поліпшення пам’яті й інших розумових здібностей.Вівсянка живить мозок жирами, білками й вуглеводами. Крім того, вона є джерелом клітковини.

    В борошні міститься вівсяна олія, яке постачає в організм Омега-3 жирні кислоти. Тому регулярне вживання вівсяного печива в їжу дозволяє поліпшити пам’ять, мислення, увагу.

    Якщо до складу печива входять горіхи або сухофрукти, то цінність цього продукту підвищується. Також корисне печиво зі шматочками натурального шоколаду та з журавлиною».

    1. Яйце. Яйця — це джерело лютеїну, який зменшує ризик розвитку інфаркту. Однак зловживати яєчними жовтками не слід, тому, що вони є джерелом холестерину. У невеликих дозах він корисний, особливо для чоловіків, оскільки стимулює вироблення тестостерону. З’їдаючи яйце, людина отримує холін, який в організмі перетворюється в ацетилхолін, поліпшує пам’ять. За зміцнення нервових клітин відповідають фосфоліпіди з яєць.
    2. Риба жирних сортів. Морська риба є джерелом жирів і білків. В 100 г відвареного філе міститься 100 мг риб’ячого жиру. Для живлення головного мозку необхідно включати рибні страви в раціон не рідше 3 разів на тиждень.
    3. Зелений чай. Щоб отримати користь від напою, потрібно купувати саме натуральний листовий чай. У чайного пилу поживні для головного мозку речовини відсутні. Регулярний прийом зеленого чаю сприяє поліпшенню пам’яті, прискоренню психомоторних реакцій, підвищує процеси регенерації тканин.
    4. Морква. Лютеолін, що міститься в коренеплодах, захищає клітини головного мозку від руйнування.
    5. Морська капуста. Вона є цінним джерелом йоду, якого в ній дуже багато. Йод дозволяє уникнути провалів у пам’яті й перешкоджає виникненню депресії.
    6. Чорниця. Ці ягоди є джерелом вітамінів і антиоксидантів, які необхідні головному мозку для його нормального функціонування. Регулярне вживання чорниці в їжу дозволяє уникнути проблем з короткочасною пам’яттю.
    7. Вода. Споживання чистої мінеральної води покращує працездатність головного мозку на 10%. В день потрібно випивати 8 стаканів мінералки.
      1. Розмарин. Цей продукт є джерелом карнозінової кислоти, яка дозволяє розширювати просвіт церебральних судин, що є відмінною профілактикою інсульту. Встановлено, що навіть запах розмарину сприяє поліпшенню пам’яті.
      2. Броколі. У броколі міститься бор, магній. Всі ці речовини необхідні головному мозку для забезпечення його нормальної працездатності.
      3. Авокадо. Плід є цінним джерелом жирних кислот і мінеральних речовин. Тому його регулярне вживання в їжу дозволить нормалізувати кровопостачання головного мозку.
      4. Шоколад. Цей солодкий продукт здатний збагатити організм антиоксидантами й антидепресантами. Причому в шоколаді їх міститься більше, ніж у зеленому чаї і яблуках. Для того щоб отримати користь з шоколаду, потрібно вибирати натуральний гіркий продукт. Тоді головний мозок буде отримувати якісне харчування і захист від окисних процесів.
      5. Яблука. Фрукти містять антиоксиданти, які дозволяють зберегти ясність розуму на довгі роки.
      6. Лісові ягоди. Більшість з них багаті на вітамін С, але безсумнівним лідером в цьому сенсі є журавлина. Морс з неї дозволяє покращувати пам’ять, заряджати головний мозок енергією і посилювати увагу.
      7. Часник. Він є джерелом фітонцидів, які перешкоджають старінню головного мозку, а також знищують шкідливу флору в організмі.
      8. Помідори. Ці овочі містять мелатонін, який покращує стан судин і дозволяє зберігати молодість клітин головного мозку.
        1. Креветки. Їх м’ясо є джерелом жирних кислот, які так необхідні головному мозку. Для забезпечення живлення органу досить з’їдати в день 100 г креветок.
        2. Натуральна кава. Напій перешкоджає розвитку старечої деменції, покращує працездатність головного мозку, прискорює нейронні реакції в ньому.
        3. Куряче м’ясо. Крім низької калорійності, цей продукт є джерелом вітамінів групи В. Вони необхідні для поліпшення пам’яті й зміцнення нервової системи.
        4. Шпинат. Він є найкращим продуктом для підвищення інтелектуальних здібностей.
        5. Мідії. У них міститься багато цинку, який покращує пам’ять, позитивним чином позначається на емоційній сфері людини й нормалізує якість сну.
        6. Лимон. Не секрет, що в лимоні багато вітаміну С, який є головним помічником пам’яті.
        7. Мед. Він містить глюкозу, яка живить головний мозок. Для поліпшення працездатності органу досить додати ложку меду в кашу, приготовану для сніданку
        8. Буряк. Цей овоч є джерелом бетаїну, підвищує концентрацію уваги, настрій і реакцію.

        Ввівши у свій раціон такі продукти, вже через 3 тижні можна буде помітити, що головний мозок став працювати краще.

Джерело: https://ukr.media