“Справа Шеремета”. Авакова – до суду?

8 Січня 2020 10:11

Лікарка і волонтер, яка підозрюється у вбивстві Шеремета, захищатиме у суді свою честь та гідність

Суддя Печерського райсуду Києва Сергій Вовк призначив підготовче засідання у цивільній справі за позовом підозрюваної у справі журналіста Павла Шеремета, лікаря і волонтера Юлії Кузьменко до Міністерства внутрішніх справ та його керівника Арсена Авакова.

Про це повідомляє «Главком» з посиланням на ухвалу суду від 24 грудня.

Розгляд відбудеться об 11 год. 18 лютого в приміщенні суду, що на вул. Володимирська, 15.

Також суд надав відповідачам 15 днів для подання відзиву на позовну заяву і всіх письмових та електронних доказів, висновків експертів і заяв свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

Як повідомляв «Главком», Юлія Кузьменко вимагатиме спростовання недостовірної  інформації, озвучену міністром Арсеном Аваковим 13 грудня у програмі «Свобода слова Савіка Шустера».

«Якщо Міністерство внутрішніх справ вважає, що Кузьменко відмовилася, то має бути відповідний протокол допиту, де вказано, що вона використала статтю 63 Конституції. Натомість такого протоколу допиту немає, тому що допиту не було. Такий допит, де вона давала свідчення, був після виходу цієї програми. Окрім цього, під час судових засідань Юлія Кузьменко не використовує статтю 63 Конституції і надає свідчення. Тому ми наполягатимемо, щоб інформація, поширена Аваковим, була спростована», – наголосила представниця позивачки, адвокат Вікторія Дейнека у коментарі «Главкому».

Джерело: https://glavcom.ua/news/kuzmenko-proti-avakova-stala-vidoma-data-sudovogo-rozglyadu-650860.html