Собака за комуналку: пенсіонерка відповіла нардепу

3 Лютого 2020 15:07

Пенсіонерка, якій “слуга народу” Євген Брагар порадив “продати собаку елітної породи”, аби сплатити борги за комунальні послуги, розлучатися зі своїм псом не планує, а народному обранцю радить думати, що говорити..

Джерело: BBC News Україна

Деталі: 66-річна Любов Колюча із села Аджамка на Кіровоградщині нарікає, що популярність їй не дуже приємна, каже, що від цієї ситуації має “одні нерви”.

Вона вирішила подзвонити до телеефіру політичного шоу, коли мова там зайшла про тарифи. Їй не зрозуміло, чому вона має платити за транспортування газу, коли мешканці села самі скидались, аби провести газ до своїх домівок, а сам газ і без того дорогий.

Колюча каже, що під час ефіру відповідь депутата не почула: побігла на кухню, де пікся хліб. Аж раптом їй почали дзвонити односельці й журналісти, які розповіли жінці про пропозицію депутата продати собаку, аби сплатити комуналку. Каже, навіть не повірила, що це правда, поки сама не переглянула відео в записі.

Пряма мова: “Як це так на всю країну можна було казати про собаку? Можна було сказати, що в нас тяжке становище, що якось воно та й буде, що будемо допомогу виділяти. Тим паче за них ми голосували, їм ми повірили. А тепер довіри ніякої….

Сказала б йому мозок продати! І хай думає, кому, де і що казати. Він просто себе опозорив. Показав свою гуманність, свій розум і показав, хто знаходиться в “Слузі народу”.

Деталі: Жінка має 31 рік стажу. Працювала диспетчеркою на автовокзалі, а згодом в дитячому інфекційному відділенні лікарні у Кропивницькому. У сільській хаті живе сама. За компаньйонів має старенького Шарика – чорного і кудлатого безпородного пса, який має солідний собачий вік (14 років), і кицьку Марусю. Продавати Шарика жінка не планує.

Ситуація обурила й односельців, які влаштували збори й хочуть, щоб депутат Брагар побачив, як жінка живе на свою пенсію. Вони через журналістів запросили депутата відвідати їхнє село. Кажуть, можуть допомогти йому розробити якийсь законопроєкт щодо сплати за газ, наближений до реаліїв життя.

Що передувало: Член парламентської фракції партії “Слуга народу” Євген Брагар в ефірі одного з ток-шоу запропонував пенсіонерці продати собаку елітної породи, аби сплатити борги за комунальні послуги.

Заступниця голови фракції “Слуга народу” Євгенія Кравчук вибачилася за ці слова нардепа.