Маловідомі корисні властивості меду

10 Квітня 2020 08:31

Всі ми знаємо, що мед допомагає при застуді та є хорошим засобом для зміцнювання імунітету. Але у нього є й інші маловідомі переваги.

Чудова заміна цукру. Мед на 70% складається з цукру, а інші 30% — з води, мінералів і білка. З давніх часів його використовують як натуральний підсолоджувач, і в деяких випадках він набагато корисніше традиційного цукру.

Допомагає краще спати. Мед справляє заспокійливий вплив на гормони стресу кортизол і адреналін, з-за яких ми не спимо ночами. Чайну ложку меду і щіпку солі з’їжте незадовго до відходу до сну.

Позбавляє від прищів. У меду є виражені протимікробні властивості. Нанесіть мед на шкіру для того, щоб боротися з вугровим висипом і прищами. Через 30 хвилин змити маску теплою водою.

Чудовий ранозагоювальний агент. Мед здатний стерилізувати рани й прискорювати процес загоєння. Він бореться з антибіотикорезистентними бактеріями й виразками, а також з тяжкими ранами.

Зброя проти пухлин. Потенційно потужне джерело антиоксидантів. Мед набагато знижує ризик розвитку раку нирок.

Зміцнює інтелект. Регулярне вживання меду істотно покращує коротку і довгу пам’ять.

Стаття призначена лише для ознайомлювальних та освітніх цілей і не замінює професійні медичні консультації, діагностику або лікування. Завжди консультуйтеся зі своїм лікарем з будь-яких питань, які можуть виникнути у вас про стан здоров’я.

Джерело: ukr.media