Майстри спілкування поділилися прийомами, які допоможуть вам подобатися всім без винятку

13 Квітня 2020 09:38

Секрети ефективної комунікації допоможуть вам бути більш приємними співрозмовниками не лише для близьких, але й для колег і друзів. Намагайтеся дотримуватися порад експертів, щоб подобатися абсолютно всім.

Вміння підлаштовуватися

Психологи ділять людей за типом сприйняття на так званих візуалів, аудіалів і кінестетиків. Візуали люблять сприймати інформаційні потоки очима, аудіали люблять слухати, а кінестетики люблять чіпати предмети для отримання інформації про їх властивості.

Щоб зрозуміти, хто ким є, достатньо задати питання, які починаються з «як». Наприклад, «як ви познайомилися?». Той, хто сприймає інформацію очима, скаже, що побачив щось красиве, аудіал «почув», а кінестетик закохався в якийсь предмет, торкнувшись його.

Так от, перший спосіб подобатися всім без винятку — це говорити з людьми їхньою мовою, згідно з їхніми типами сприйняття. Аудіал розуміє добре звуки. Йому точно сподобається, якщо ви будете говорити якось харизматично, незвично, будете жартувати. Візуалу ви сподобаєтеся за допомогою охайного зовнішнього вигляду, а кінестетику за допомогою дотиків.

Говоримо з людиною про неї

Більшість з нас є егоїстами в чистому вигляді. Хтось більшою мірою, хтось меншою. Ми часто говоримо про себе на роботі, вдома, на побаченнях і так далі. Постарайтеся говорити з людьми про них самих, приділяючи увагу їх захопленням, почуттям.

Цікавтеся тим, як пройшов день людини, питайте її про роботу, про справи, про хобі. Це дозволить вам швидше її сподобатися. Якщо людина пересичена увагою, вона дасть вам це зрозуміти тим, що переключиться на вас. У такому разі підтримайте тему, відповівши на питання про себе. Така манера спілкування зробить вас більш популярними і дозволить подобатися оточуючим.

Підлаштовування за манерою вести розмову

Кожен з нас веде розмову по-різному. Хтось звик говорити швидко, але тихо, а хто говорить голосно, але повільно. У будь-якому випадку, кожна людина оригінальна у цьому плані. Вашим завданням у будь-якій з розмов буде підлаштовування під співрозмовника.

Це дуже потужна і дієва методика для тих, хто часто бере участь у ділових переговорах, відвідує або проводить співбесіди. Також це корисно використовувати при першому знайомстві або на побаченні.

Швидкість мови важливіша всього. Все дуже просто — якщо людина говорить швидко, підлаштуйтесь під неї і теж почніть говорити хоча б приблизно також. Друге місце посідає гучність. Намагайтеся говорити з такою ж силою, як і ваш співрозмовник. Йому буде дуже комфортно в такій ситуації, але з імовірністю майже на сто відсотків він не зрозуміє, чому саме, якщо звичайно не знайомий з цією методикою теж.

Заповнення пауз у розмові

Це дуже важлива методика, але особливо вона важлива для тих, хто збирається справляти враження на протилежну стать. Варто запам’ятати назавжди той простий факт, що чоловіки абсолютно не проти пауз у розмовах. Вони відносяться до них без будь-якої негативної нотки. Жінки ж ненавидять незручне мовчання

Це означає, що на побаченні з дамою чоловікові необхідно ці паузи як можна швидше заповнювати будь-якими фразами і питаннями, щоб дама відчувала себе затишно. Представниці прекрасної статі ж, навпаки, не варто боятися трохи помовчати.

Використання слів-паразитів співрозмовника

Це може бути не дуже просто у спілкуванні з тим, з ким ви тільки що познайомилися, але зате це просто у спілкуванні з тим, з ким ви вже знайомі давно. Зверніть увагу на фрази або слова-паразити, якими сипле людина, якій ви хочете сподобатися. Час від часу можна вставляти їх в свої фрази. Це дозволить вам сподобатися співрозмовнику набагато швидше, адже він так буде почуватися комфортніше, але не зрозуміє, чому.

В цілому дуже корисно переймати і нормальні фрази з лексикону людини. Це теж буде добре позначатися на ваших відносинах, на взаєморозумінні і комфорті під час діалогу.

Підлаштовування по зовнішньому вигляду

Намагайтеся надягати щось таке, що допомогло б вам бути на одній хвилі з людиною. Наприклад, якщо людина, на яку ви хочете справити враження, любить носити піджаки і краватки, спробуйте зустрічатися з нею у такому ж образі.

Любителям спортивного стилю сподобається, якщо ви теж будете так виглядати. Це дуже важливий елемент спокуси, яким не варто нехтувати.

Джерело: ukr.media