12 червня — Ісаакій-змійовик: історія, традиції та прикмети свята

12 Червня 2020 10:28

Чому погані люди сьогодні хворіють і страждають.

У православному світі 12 червня згадують ранньохристиянського святого Далматського Ісаакія. Дата за народним календарем називається зміїне свято, Ісаакій-змійовик або просто день Ісаака.

Ким був святий Ісаакій?

Народився Ісаакій в Сирії, жив в IV-V століттях. Спосіб життя він вів усамітнений, довгий час жив у пустелі. Але одного разу йому з’явився небесний голос і наказав відправитися в Константинополь.

Коли він дістався до міста, то дізнався, що військо імператора Валента на війну збирається. Ісаакій провістив загибель армії, але правитель розгнівався на нього і наказав ув’язнити пророка у в’язниці до свого повернення.

Однак імператор не повернувся з війни, бо дійсно армія була розгромлена. Новий правитель, дізнавшись про пророчі прогнози Ісаакія, наказав відпустити його з темниці. Йому збудували за містом скромну келію, де пророк і провів залишок свого життя.

Протягом усього часу Ісаакій надавав допомогу бідним людям, приходив до них в будинки, благословляв їх, разом з ними молився. Після смерті пророка біля його келії звели монастир, який назвали Далматським. У Константинополі це найбільш древня обитель.

Які на цей день існують обряди і традиції?

На Русі дата 12 червня отримала в народі назву «зміїне свято». В цей день всі гади повзучі зі своїх норок на землю вибираються і весілля гуляють. Сьогодні вони представляють особливу небезпеку, бо жалять всіх без розбору.

Згідно з народними повір’ями, якщо 12 червня людину вкусить змія, то вилікувати її практично неможливо. Так що краще по полях і лісах у цей день не гуляти.

А щоб захистити своє житло від змій і іншої нечистої сили, потрібно рано вранці 12 червня обірвати пелюстки півоній і розкидати їх перед входом в будинок.

Добра прикмета — знайти сьогодні шкіру змії. Її потрібно помісити під порогом дому, тож в родині завжди буде злагода і мир.

Будьте обережні! Відьми з відьмаками сьогодні особливо небезпечні

У народі здавна помітили, що в зміїне свято погані люди (недоброзичливці, вороги, заздрісники, відьми з відьмаками) відчувають себе особливо погано.

Багато хто помилково вважає, що чаклуни не хворіють і живуть дуже довго. Але це не так. Адже вони теж живі люди, що складаються з плоті і крові. І недуги їх доганяють, та ще які болісні і тривалі, особливо перед смертю.

Правда, вони справляються зі своїми болячками легше, ніж прості люди. Адже для цього використовують магію. З допомогою чорних сил їм вдається швидше поправити своє здоров’я, ніж нам з допомогою медикаментів і лікарів.

Але звичайним людям треба виявляти граничну обережність, бо іноді відьми з відьмаками свої хвороби можуть на них перекидати.

Ось такий приклад. Болить у відьми печінка. Її дух входить у тіло абсолютно здорової людини і сідає на той орган, який у неї захворів. Проходить якийсь час, і людина починає печінковими коліками страждати, а відьма одужує.

Точно також поводяться відьми, у яких не виходить зачати дитину і народити. Вона відшукує жінку молоду і здорову, і запускає в її тіло свій дух. Через деякий час жінці лікарі ставлять діагноз безпліддя, а відьма щасливо народжує.

Вони таким чином будь-які проблеми можуть перекинути на людей, і особливо часто початкові стадії раку. Відомі такі випадки, коли в будинок заселилася нова дивна сусідка, а через деякий час інші мешканці по черзі починають різко і сильно хворіти.

Не приведи Боже, звичайно, таких сусідів мати. А для захисту від чорної магії частіше в храм ходіть на служби, хрестик завжди на шиї носіть, молитви читайте, і кути в будинку періодично окропляйте освяченою водою (в ідеалі Хрещенською).

Проявляйте особливу обережність, коли знаєте, що хтось знайомий довго і болісно помирає. Так відьми мучаться перед смертю, не можуть вони піти в інший світ, не передавши комусь свою страшну силу.

Бережіть себе і до таких людей близько не підходьте. Тому що якщо доторкнетеся до вас відьма, то станете новим приймачем чорної магії.

Погодні прикмети на 12 червня

  • Якщо сьогодні дощик пішов, то поспостерігайте за качками і гусьми. Коли вони шийки свої до неба потягнули, замість того, щоб голови під крилом заховати, значить, негода затяжна, на кілька діб.
  • Якщо 12 червня рясно цвітуть кущі шипшини, значить, майбутню зиму можна очікувати сувору, з хуртовинами сильними і тріскучими морозами.
Джерело: ukr.media