Приготуйте «антигрілку»

Наповніть шкарпетку рисом і потримайте її в морозилці протягом години-двох. Прикладіть охолоджену крупу до ділянок з великими артеріями — зап’ясть, долонь, зон під колінами, скронь — щоб швидко охолонути і відчути себе краще.

Спустіться на землю

Розігріте повітря піднімається вгору, а охолоджене, навпаки, вниз. А значить, найбільш комфортне місце для сну в особливо спекотні дні — це підлога.

Спіть на самоті

Спекотне літо — не час для палких обіймів. Якщо ви вже в прямому сенсі плавитесь і ніяк не можете виспатися, доведеться роз’їхатися з партнером по різних спальнях.

Змочіть зап’ястя

Від спеки закипає кров? Потримайте зап’ястя під струменем холодної води протягом декількох хвилин. Вам стане краще на деякий час — можливо, його буде достатньо, щоб заснути спокійним сном.

Охолодіть простирадла

Перед сном потримайте постільну білизну в морозилці протягом декількох хвилин. Спробуйте, вам сподобається!

Знизьте градус

Якщо в спальні немає кондиціонера або ви боїтеся включати його на час сну, спробуйте швидко охолодити кімнату з допомогою вентилятора. Поставте перед ним ємність з льодом (пластикова пляшка із замороженою водою теж підійде) і почекайте 15-20 хвилин. За допомогою цього способу можна знизити температуру повітря в приміщенні на кілька градусів.