Від Зеленського вимагають оприлюднення деталей перемовин

21 Серпня 2020 09:51

У політичній силі “Європейська солідарність” вимагають від влади пред’явити подробиці документів, які пропонує підписати Росія українській делегації в ТКГ. Деталі переговорів зажадала оприлюднити нардепка Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Про це вона зробила заяву у Facebook у четвер, 20 серпня. Климпуш-Цинцадзе в своєму повідомленні зазначила, що важливо зрозуміти, який механізм планується застосовувати щодо статусу ОРДЛО. Буде цей “особливий статус” введений тимчасово чи на постійній основі. На думку нардепки, деталі переговорів необхідно дізнатися всім українцям, щоб підписання якихось угод не вплинуло на суверенітет України.

“Як народний депутат України, звертаюся до президента Володимира Зеленського з вимогою підтвердити, або спростувати справжність документів, які пропонує Росія ухвалити за підсумками засідання Тристоронньої контактної групи, на зустрічі зовнішньополітичних радників нормандської четвірки, запланованій на 28 серпня. А також підтвердити, або спростувати згоду голови української делегації Л. Кравчука звернутися до парламенту, щоб він підтримав запропоновані росіянами умови”, – пише нардепка.

Іванна Климпуш-Цинцадзе зазначила, що якщо виходити з інформації, яка поширюється в ЗМІ, існує документ, який зобов’язує Україну скасувати постанову, що не дозволяє зараз проводити місцеві вибори в ОРДЛО.

“Крім того, нав’язані Росією умови, на які нібито погоджується голова української делегації Кравчук, передбачають надання ОРДЛО так званого “особливого статусу” на постійній основі, подальше відведення української армії в тил і введення так званого “прямого діалогу” між українською владою і керованими з Москви терористами. Виконання хоча б одного пункту з зазначених вимог стане початком знищення суверенітету України. Особливо цинічним виглядає процес здачі українського суверенітету в дні, коли Україна відзначає 29 річницю української незалежності”, – зазначила Климпуш-Цинцадзе.

Крім деталей переговорів, проведених українською делегацією, нардепка вимагає продемонструвати інструкції/директиви, якими керується голоа делегації Кравчук. За словами нардепки, Кравчук може відображати офіційну позицію президента України, відповідно до статусу своїх повноважень.

 

© 2019 Інформаційне агентство ASPI
https://aspi.com.ua/news/politika/vid-zelenskogo-vimagayut-oprilyudniti-detali-peremovin-z-ukrainskoyu-delegacieyu-v#gsc.tab=0