Цьогоріч кожен дев’ятий хмельницький одинадцятикласник закінчує школу із золотою медаллю

29 Травня 2014 14:33
oblrada.km.ua

oblrada.km.ua

30 травня останній дзвоник прозвучить востаннє для 2294 дев’ятикласників та 1649 одинадцятикутників міста. 182 учні закінчують школу з золотими медалями і 33 учні отримають срібні медалі.

– Найбільшу кількість медалістів випускають ліцей №17, гімназія №1, технологічний багатопрофільний ліцей, колегіум, гімназія №2. Це інноваційні заклади, де створені умови для навчання обдарованих дітей, там дітей приймають на конкурсній основі та йде відбір таких дітей до таких закладів, тому вони показують такі високі результати, – каже заступник начальника міського управління освіти Тетяна Дупляк.

Загалом, у 41-му загальноосвітньому навчальному закладі міста 30-го травня останній дзвоник прозвучить для 26760 школярів. Певажній більшості з них останній дзвоник сповістить про те, що розпочинається чудова пора літніх канікул, коли вони повинні оздоровитися, набратися нових сил і з 1 вересня вони знову сісти за шкільні парти.

Цьогоріч випускники досягли суттєвих успіхів у навчанні, особливо одинадцятикласники. Значна частина сьогоднішніх випускників принесли перемоги з всеукраїнських олімпіад та Малої академії наук. Вони, переважно, зі шкіл, які навчили найбільшу кількість медалістів.

– Цьогоріч наші учні посіли перше і третє місця у Малій академії наук на всеукраїнському рівні з фізики. Четверо учнів посіли призові місця на всеукраїнських олімпіадах з фізики, економіки та правознавства. Серед 72-х випускників у нас 20 «золотих» і 3 «срібних» медалісти. Таких результатів за 23 роки існування навчального закладу нам вдалося досягти, не маючи, можливо, найкращої матеріальної бази, проте у нас є один з найкращих кадрових потенціалів. Нашою головною метою є пошук і відбір здібних дітей та розвиток їх до талановитих, – каже директор гімназії № 1 Павло Красицький.

Джерело: Всім