Механізатори гинуть

19 Червня 2014 16:30
vetka.by

vetka.by

Майже щороку на підприємствах АПК України травмується біля тисячі працівників, з них смертельно – в межах ста.  Як повідомляють у територіальному управлінні Держгірпромнагляду області, саме така тенденція спостерігається на фермерських господарствах. Між іншим, кожен сьомий загиблий – це механізатор. Часто причинами цих випадків є експлуатація технічно несправних тракторів та порушення інструкцій з охорони праці.

Зокрема, минулого року у листопаді місяці стався нещасний випадок із смертельним наслідком з працівником Теофіпольської філії ПрАТ «Зернопродукт МХП». Під час проведення оранки поля у нічний час, 31-річний тракторист підприємства загинув внаслідок наїзду трактора.

В липні 2013 року смертельно травмувався комбайнер фермерского господарства «Михнівка» (Теофіпольський район). Згідно з висновком судово-медичної експертизи причиною смерті постраждалого стала механічна асфіксія, внаслідок стиснення грудної клітки та живота частинами комбайна.

А у 2008 році двоє трактористів ФГ «Власник» Старокостянтинівського району дискували поле біля села Миролюбне трактором Т-150К з важкою бороною БДТ. Один із механізаторів пішов відпочивати на соломі на краю поля. Пізніше його бороною при розвороті переїхав інший тракторист.

І це лише частина смертей, які сталися під час роботи працівників сільськогосподарських підприємств за останні роки, – констатують у територіальному управлінні перед цьогорічним збиранням врожаю.