І таке буває – не усі даішники області беруть хабарі

21 Червня 2014 17:02
z-d-a.ru

z-d-a.ru

Лише за п’ять днів на території Хмельницької області працівники ДАІ зафіксували два факти, коли їм намагалися дати хабар.

«Державтоінспекція активізувала боротьбу з водіями, які намагаються хабарами відкупитися від покарання за порушення Правил дорожнього руху»,- наголошує начальник Державної автоінспекції Анатолій Сіренко.

Так в смт Летичів, по вул. 50-річчя Жовтня, працівниками ВДАІ під час нагляду за дорожнім рухом було виявлено автомобіль ВАЗ – 21093, під керуванням 34-річного, місцевого жителя, який здійснив зупинку в зоні дії дорожнього знаку. До порушника підійшов лейтенант міліції та пояснив, що останній порушив ПДР України, за що його буде притягнено до адміністративної відповідальності. Під час складання адміністративних матеріалів порушник, запропонував незаконну грошову винагороду в розмірі 100 гривень, за непритягнення його до адміністративної відповідальності, але інспектор ДАІ про факт намагання дати хабара одразу повідомив слідчо-оперативну групу Летичівського РВ УМВС.

Ще одна схожа подія сталася в Кам’янці-Подільському  на вулиці Миру, де працівники ВДАІ під час нагляду за дорожнім рухом зупинили автобус “Volkswagen” під керуванням  32-річного жителя міста. Чоловік перевозив пасажирів понад максимальну кількість, передбачену технічною характеристикою такого автобуса. Але щойно працівники ДАІ почали складати адмінпротокол, як водій автобуса поклав на капот службового автомобіля 100 гривень.