У оздоровчому таборі «Дністровська чайка» – скандал

23 Червня 2014 23:54
tourdream.net

tourdream.net

Прокуратура Хмельниччини відреагувала на порушення прав дітей пільгових категорій у дитячому оздоровчому  закладі ТОВ «Дністровська чайка» (с.Врублівці Кам’янець-Подільського району), після відеосюжету програми «Подробиці» телеканалу «Інтер».

Одразу після сюжету районна прокуратура організувала перевірку викладених у сюжеті фактів із залученням контролюючих органів. З’ясувалося, що адміністрація табору не подбала про відповідний рівень медичного обслуговування дітей, стан приміщень та норми харчування для них. І все це – стосовно дітей з інтернатів.

Перевіркою встановлено, що в цьому закладі, незважаючи на наявність медпункту, немає ані медичних працівників, ані обладнання для зберігання лікарських засобів. Заміни потребують двері і вікна спальних кімнат, частина меблів, матраци і подушки. Душові та санвузли в антисанітарному стані, купально-плавальний басейн – в занедбаному. Лише після перевірки у таборі відновили для дітей холодне та гаряче водопостачання, забезпечено достатньою кількістю продуктів харчування, дезинфікуючих засобів та санітарного інвентарю.

До речі, спеціальна комісія з контролю за оздоровленням і відпочинком дітей, затверджена розпорядженням голови Кам’янець-Подільської райдержадміністрації, котра повинна була перевірити заклад до початку відпочинку, зробила це після виходу в ефір сюжету про незадовільні умови перебування дітей.