На Схід необхідно мобілізовувати виключно людей на добровільних засадах та з військовим досвідом

2 Липня 2014 19:00
liga.net

liga.net

На цьому наголосив народний депутат Микола Томенко під час свого виступу у парламенті.

Він зазначив, що його перебування у військових частинах, центрах підготовки, на кордоні чітко підтверджує хибність і корумпованість діяльності багатьох військкоматів, які відправляють на Схід людей, які мають двох-трьох дітей, які не мають належної підготовки і психологічно не готові сьогодні воювати. В результаті, в центрах підготовки перед операцією АТО опиняються люди всупереч своїй волі, зауважив народний депутат.

«Ми не маємо сьогодні часу займатись довготривалою підготовкою таких військовослужбовців. Натомість в Україні є велика кількість людей, які вже пройшли військову підготовку, були в гарячих точках і добровільно готові допомогти Україні у протистояннях на Сході», – наголосив Микола Томенко. У зв’язку з цим він звернувся до Уряду з пропозицією провести відповідне розслідування діяльності військкоматів і зреагувати на застосування там старих корупційних схем.

Також Микола Томенко звернув увагу на необхідність більш професійного рівня турботи про переселенців. Він вважає хибним рішення Уряду, за яким керівники координаційних штабів з питань переселення сьогодні сформовані на рівні заступників начальників департаментів в службі МНС. «Ці штаби повинні очолювати або голови обласних держадміністрацій, або їх заступники, оскільки саме вони є більш компетентними в питаннях вирішення соціально-побутових проблем вимушених переселенців зі Сходу та Криму», – вважає М. Томенко.