Військового училища в Кам’янці таки не буде

2 Липня 2014 18:10

Не зважаючи на майже катастрофічну ситуацію в Збройних силах України, де існує брак, як кваліфікованих військовослужбовців, так і вищих навчальних закладів, розпочинати “реконструкцію” у Міноборони наразі не готові.

Мова йде про Кам’янець-Подільський військово-інженерний інститут, про який вже декілька разів клопотали кам’янчани перед військовим відомством. І якщо наприкінці березня відповідь щодо відновлення військового закладу була негативною, то в середині квітня риторика Міноборони дещо змінилася (http://ngp-ua.info/2014/05/13352):  “Зазначені у зверненні питання є слушними і нагальними для Збройних Сил України”. Тоді всі очікували на приїзд міністра оборони, випускника інституту, однак через зрозумілі причини йому зараз не до цього.

І ось Міноборони відповіло на чергове звернення, цього разу депутата міської ради Юрія Яриновського. В ньому зазначається, що “інспекторською групою вивчалося питання щодо спроможності факультету військової підготовки КПНУ ім. І.Огієнка готувати офіцерів-спеціалістів інженерного профілю”. За результатами перевірки проведеної в 2011 році встановлено що існуюча навчально-матеріальна база застаріла та не відповідає сучасним методичним вимогам. Також вказується, що “інтеграція училища в цивільний заклад(училище було передано в підпорядкування Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка, – НГП) призвела до втрати значної частки суто військових аспектів підготовки майбутніх офіцерів.”

Також в ході перевірки зазначається і економічна складова витрат: в 2010 році на утримання факультету військової підготовки виділено 23,8 млн.грн. Кількість випускників – 37 офіцерів, а Академія сухопутних військ підготувала 208 професійних військових, витрати 57,9 млн.грн.

“Враховуючи зазначене, на сьогодні відновлення факультету військової підготовки Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка є недоцільним”, – повідомив директор Департаменту військової освіти та науки Міністерства оборони України генерал-майор Ігор Толок.

42_n

ngp-ua.info

ngp-ua.info