У Хмельницькому відкриється ярмарок – на допомогу біженцям з Донбасу

3 Липня 2014 14:20
news.astv.ru

news.astv.ru

Цієї суботи в обласному центрі  відкриється соціальний ярмарок «Схід і Захід разом». У заході візьмуть участь переселенці з Луганської та Донецької областей, а також Криму.

Курирує проект Андрій Савченко, учасник Співдружності соціальних підприємців. До речі, він – корінний жителя Слов’янська. Раніше був керуючим знаменитого купецького будинку «Андріївський», зруйнованого снарядом під час обстрілу міста, а тепер перебрався в Західну Україну, щоб розвивати соціальний бізнес у новому місці.

«У ярмарку кілька цілей, – розповідає Савченко в інтерв’ю “Всім Новинам”. – По-перше, дати можливість біженцям зі східних областей працевлаштуватися і забезпечувати свої сім’ї. По-друге, розвіяти абсолютно безглуздий міф про те, що на заході України за російську мову вбивають. І третє – навчити людей якимось підприємницьким основ, щоб потім вони могли відкрити свою справу».

Захід планується проводити протягом трьох місяців. На ярмарку будуть представлені вироби з кераміки, чохли для мобільних телефонів і біжутерія ручної роботи. Також будуть організовані заняття для дітей з прикрашення гончарних виробів і інші соціальні ініціативи.

В ході ярмарку збиратимуть гуманітарну допомогу для жителів сходу України. Зібрані речі передадуть у перевалочний пункт в місті Святогірську Донецької області. Там розфасовують продукти і речі, після чого переправляють мирним жителям Слов’янська та Краматорська.

Ініціатором ярмарки виступила Співдружність соціальних підприємців України. Підтримку надають влада Хмельницького та області. Допомагають місцеві громадські та християнські організації. Організатори запрошують до співпраці волонтерів та інші дружні організації.

Місце проведення: м. Хмельницький, вул. Проскурівська, 40 (біля кінотеатру ім. Шевченка).