Ігор Хитрук відвідав «Аеропорт Хмельницький»

4 Липня 2014 16:00
oblrada.km.ua

oblrada.km.ua

Ситуацію навколо комунального підприємства обласної ради «Аеропорт Хмельницький» вивчає тимчасова комісія. Виїзне засідання за участю заступника голови облради Ігоря Хитрука члени комісії провели безпосередньо на летовищі.

На сьогодні комунальне підприємство «Аеропорт Хмельницький», управління яким з вересня минулого року здійснює облдержадміністрація, перебуває у кризовому економічному стані. Протягом останніх восьми років в розвиток авіапідприємства не вкладалися і не залучалися цільові кошти, що призвело до втрати регулярних авіарейсів.

За словами Ігоря Хитрука, прийнята депутатами у березня минулого року на пленарному засіданні 15 сесії облради Обласна програма відновлення роботи комунального підприємства «Аеропорт Хмельницький» передбачає створення сучасного міжнародного аеропорту, як невід’ємної частини транспортної галузі, що своєю чергою позитивно вплине на розвиток інших галузей економіки області, зокрема і туризму. Адже аеропорт може бути транзитером як на міжнародних авіалініях, сполучаючи Європу з Росією та Азією, так і на внутрішніх рейсах України.

«Обласна рада стовідсотково зацікавлена у збереженні аеропорту, ми й надалі продовжуємо вести перемовини із потенційними інвесторами, – зазначив Ігор Хитрук. – Втім, розуміємо, що у зв’язку з напруженою ситуацією в країні розраховувати на іноземний капітал в даний час не доводиться. Тому розвиток аеропорту зараз безпосередньо залежить від асигнувань обласного бюджету».

Члени комісії оглянули стан злітно-посадкової смуги, аеровокзального комплексу, пасажирського та вантажного терміналів. Посадовці зустрілись із працівниками підприємства та обговорили з ними перспективи погашення заборгованості із заробітної плати комунальному підприємству «Аеропорт Хмельницький»

Довідка.

Комунальне підприємство «Аеропорт Хмельницький» – це виробнича система, яка складається з аеродромного, аеровокзального, наземного комплексів, має на меті забезпечити авіаційні перевезення, безпеку польотів і обслуговування пасажирів, вантажів та багажу на землі.

Аеропорт розташовано на відстані 7 км на південний захід від м. Хмельницький. Загальна площа земельної ділянки, на якій розміщений аеропорт, – 127,63 га, у тому числі летовище – 13,2 гектара.

Аеропортовий комплекс аеродрому складається з приміщення для обслуговування пасажирів загальною площею 700 кв.м (розташоване на одному поверсі адміністративної будівлі) та пункту пропуску через державний кордон площею 800 кв. метрів (окрема будівля).

Пункт пропуску через державний кордон складається з приміщення та устаткування для здійснення реєстрації авіаквитків, перевірки пасажирів на авіаційну безпеку, митного і паспортного контролю прикордонною службою.

Аеропорт має можливість обслуговувати не менше 4 – 6 міжнародних рейсів на добу.

Изображение 062_Х Изображение 043_(3) Изображение 053_(2)

oblrada.km.ua

oblrada.km.ua