Перемога бібліотеки та її читачів у конкурсі «WikiDay»

11 Липня 2014 12:56

adm.km.ua

adm.km.ua

Колектив Хмельницької обласної універсальної наукової бібліотеки імені Миколи Островського став переможцем у номінації “За створення найбільш сприятливих умов для проведення заходів WikiDay” конкурсу «WikiDay» проекту «Вікіпедія» за програмою «Бібліоміст».

Фахівці бібліотеки створили команду тренерів, які опанували та поділились із читачами технологію створення статей у електронній енциклопедії «Вікіпедія». Реклама конкурсу включала акцію «Долучайся до Wikiday» у міському сквері імені Т.Г. Шевченка, інформацію на веб-сайті бібліотеки, місцевому телеканалі tv 7+, в соціальних мережах Facеbook та В контакте. Бібліотекою було підготовлено інформаційний стенд краєзнавчих документів з питань історії краю, його природи, екології, економіки, науки, освіти, культури.

У конкурсі в бібліотеці взяли участь 10 учасників, 5 із них стали переможцями у номінації «Найкраща Wiki-стаття». Серед них Возна Аліна, Жомірук Євгенія, Кащук Ірина, Петровська Дарина, Співак Галина. Найбільш повно, на думку експертів із «Вікіпедіа Україна», відповідають критеріям Вікіпедії статті «Хмельницькі мажоретки «Альфа»» та «Хмельницький сільськогосподарський ярмарок» Аліни Возної. 

За матеріалами управління культури, національностей та релігій ОДА