Засідання міськвиконкому: лазня та вивіз сміття дорожчає

11 Липня 2014 19:10
ogo.ua

ogo.ua

Члени виконавчого комітету під час чергового засідання, яке провів міський голова Сергій Мельник, заслухали та обговорили близько трьох десятків питань порядку денного, що стосуються різних галузей життєдіяльності міста. За підсумками роботи ухвалили низку важливих для розвитку обласного центру рішень.

Зокрема, розглянувши клопотання комунального підприємства «Чайка», враховуючи, що діючі тарифи на послуги лазні та сауни нижче їх фактичної собівартості, виконавчий комітет вирішив встановити на послуги лазні та сауни такі тарифи: за користування однієї особи загальним залом впродовж 2 годин користувачам лазні доведеться витратити 45 гривень; сауна з загальним залом за 2 години перебування коштуватиме одній людині 70 гривень; користування сауною десятьом відвідувачам за 2 години обійдеться у 700 гривень; за 2 години перебування в сауні 6 особам доведеться витратити 550 гривень. Значно дешевше обійдеться користування ванною – лише 24 гривні за годину та душовою кабіною – 20 гривень. Прийняте рішення ставить за мету впорядкування тарифів та поліпшення якості надання послуг.

 Ще одне рішення стосовно коригування тарифів на послуги стосується Хмельницького комунального підприємства «Спецкомунтранс». Зважаючи на те, що діючі тарифи на послуги з вивезення та знешкодження твердих побутових відходів нижче фактичної собівартості та вкрай складну ситуацію із вивезення побутових відходів, вирішено встановити нові тарифи на послуги КП “Спецкомунтранс”. Так, тариф за вивезення та знешкодження 1 м3 твердих побутових відходів для населення – 23,28 грн. (з ПДВ), для бюджетних установ та організацій – 24,38 грн., для інших споживачів – 24,95 грн. Послуга з вивезення рідких відходів для населення за 1 м3 (з ПДВ) вартуватиме 20,83 грн., для бюджетних установ та організацій – 21,58 грн., для інших споживачів – 22,13 грн. За знешкодження на полігоні побутових відходів, які вивезені транспортом сторонніх організацій, для населення – 7,62 грн., для бюджетних установ та організацій – 7,81 грн., для інших споживачів – 7,94 грн.

Тарифи скореговані з метою забезпечення належного санітарного стану міста. Рішення набуде чинності через 15 днів з моменту опублікування.

До Дня міста Хмельницького, який цього року відзначатиметься 27-28 вересня, виконавчий комітет вирішив провести фотоконкурс “Хмельницький крізь об’єктив”. Вже традиційно такий конкурс проводиться у нашому місті з метою стимулювання творчої, пізнавальної і соціальної активності жителів та гостей міста, підтримки, розвитку і закріплення кращих традицій фотомистецтва, розвитку творчих зв’язків і обміну досвідом між фотографами, виявлення сучасних тенденцій і технологій у фотомистецтві. Ухваленим рішенням затверджено Положення про проведення фотоконкурсу та склад організаційного комітету – журі.

 Іншим рішенням члени виконкому погодили Державному підприємству «Молодість» розміщення цирку – шапіто «Рів’єра» з 11 до 20 липня в парку культури і відпочинку імені М. Чекмана. Рішенням передбачено укладання договору про пайову участь на розвиток Парку культури і відпочинку ім. М. Чекмана між Державним підприємством «Молодість» та комунальним підприємством «Парки та сквери м. Хмельницького».

 Окремим рішенням на розгляд сесії міської ради внесли пропозиції про затвердження списку народних засідателів Хмельницького міськрайонного суду.

 В ході засідання члени виконкому також ухвалили рішення про квартирний облік при виконавчому комітеті міської ради, про надання матеріальної допомоги на лікування тим, хто опинився у складних життєвих обставинах, призначили піклувальників для неповнолітніх сиріт. Прийняли рішення з інших нагальних питань, які стосуються діяльності галузей соціального захисту, житлово-комунального господарства, комунального майна тощо.