Патріотизм у конкретних справах

12 Липня 2014 09:05
proskuriv.info

proskuriv.info

Тільки завдяки всенародній підтримці українських військових та силовиків нині все потужніше розгортається антитерористична операція на Сході, де вони не лише стримують відверту агресію Росії під виглядом гібридної війни, а перейшли у відкритий та успішний наступ проти терористів та бандформувань.

Найслабше місце нашої армії, що не є секретом ні для кого, це її забезпечення всім необхідним: від військової техніки, зброї, амуніції і до елементарних побутових речей. Якраз цю проблему нині прагнуть вирішити разом з новою владою держави прості українці, які в різний спосіб об’єднують свої зусилля для допомоги армії. Однією з таких ефективних ініціатив є те, що роблять у цій справі активісти Хмельницького обласного благодійного фонду “Центр Добриня”, які під своєю егідою задіяли нині окремий проект допомоги війську. В їх активі забезпечення найнеобхіднішим — обладнанням, амуніцією, продуктами, товарами повсякденного вжитку, ліками військових, насамперед Хмельницького 8-го полку спецпризначення, 7 батальйону територіальної оборони.

Президент фонду Володимир Витишин пояснює: “Прагнемо здійснювати адресну допомогу нашим військовим на основі їх побажань. Працюємо з тими військовими підрозділами, які безпосередньо перебувають у районах АТО або туди направляються. Заразом співпрацюємо і з хмельницькими артилеристами і двома пересувними підрозділами нашого військового госпіталю, що донедавна були розгорнуті під Маріуполем та Слов’янськом”.

До речі, якраз учора активісти фонду на зібрані кошти закупили для цих медпідрозділів необхідне електрообладнання для їх автомашин. У вівторок вони передали для потреб розвідників 8-го полку спецпризначення великий набір необхідного військового обладнання та амуніції, разом з продуктами й ліками, які були закуплені загалом за кошти колективу Хмельницького МСТ “Кооператор”, який нині є одним із найповажніших партнерів фонду.

“Наш колектив у справі допомоги армії працює з багатьма ініціативними групами, здійснює й власну адресну допомогу. Буквально вчора ми передали на потреби 7-го батальйону територіальної оборони чергову велику партію гуманітарної допомоги продуктами, білизною, іншими потрібними речами, — коментує гендиректор МСТ “Кооператор”, голова депутатської групи облради “За солідарність” Микола Ворона. — Зізнаюся, що з “Центром Добриня” у нас склалися дуже довірливі й ефективні взаємини у цих добрих справах”.

Мабуть, до його слів цілком можуть приєднатись і працівники міської аптеки №1, з якими у фонду триває постійна акція допомоги ліками, і працівники Хмельницької райспоживспілки, “Медтехніки” та інші колективи. Нині спільно з МСТ “Кооператор” фонд розташував стаціонарні пункти збору допомоги армії на його ринках та в аптеці №1.

Варто зазначити внесок у справи фонду його активістів Романа Ковальчука, Тетяни Очеретнюк, Віктора Кліща. Співпрацює активно з фондом і підприємець-програміст Сергій Кисельов, який разом зі своїми друзями Олександром та Юрієм передали у район АТО хмельницьким артилеристам 15 вдосконалених навігаторів, в яких самотужки оновили програму польових карт, за що дістали схвальне визнання військових.

Наступна акція зі збору допомоги військовим відбудеться біля супермаркету “Фуршет” на вулиці Тернопільській у п’ятницу, 11 липня, з 17.00 до 22.00 і в суботу з 10.00 до 15.00. Фонд закликає відгукнутися на заклик допомогти тим, хто у зоні АТО захищає Україну, а також охочих бути волонтерами, координатор — Володимир, тел. 067 477 71 77.

Б.Демків

Джерело: "Проскурів"