Як Старосинявська громада підтримує українських військових

12 Липня 2014 18:45
ngp-ua.info

ngp-ua.info

З  початком введення військового мобілізаційного режиму в країні, керівництво району та  громада Старосинявщини активізували спільні зусилля на допомогу українським військовим. Протягом весни мешканці району, організувавшись із головами  сільських і селищної рад, керівництвом районної ради та райдержадміністрації, керівниками установ та організацій зібрали необхідної харчової продукції більше 35 т.

Ініціативу допомоги українській армії підтримали  місцеві підприємці, які зібралися у залі засідань адмінбудинку для обговорення  спільних дій та на даний час зібрали більше 10 тис. грн.  У районній раді та райдержадміністрації тричі збирався актив району, щоби організувати допомогу військовим зі Старосинявщини,  які наразі перебувають у зоні АТО, а це до 30 чоловік.  За пропозицією громадськості обрано активіста і добровольця із приватних підприємців Олега Івановича Лучіцького, якому довірили зібрати кошти, закупити із ініціативною групою усе необхідне для військових та детально проінформувати про хід виконаних робіт. О. Лучіцький підібрав довірених і відповідальних людей для допомоги і власним бусом згодився  перевезти необхідні речі в одну з військових частин на Сході.

У тісній співпраці із головами сільських рад та Летичівсько-Старосинявським об’єднаним військовим комісаріатом  апарат районної ради оперативно зібрав інформацію про військових родом із Старосинявщини. Голова районної ради О.Бондарчук та перший заступник голови РДА В.Здебський,  індивідуально зізвонившись із військовими –земляками в АТО на Сході,  склали список усіх необхідних речей, велися шляхи пошуку бронежилетів та ін.   Станом на 9.07.2014р. загальна сума зібраних коштів становила  разом 184 701 грн.

Посильну допомогу  надали приватні підприємці  магазину «Наша марка» С.Димчишина – 450 грн.,  Михалюк В. – 300 грн., які придбали речі для індивідуальних гігієнічних наборів для військових; ТОВ «Хмільницьке» (директор Звєрков Є.)  купив один бронежилет, ПП «Топ-люкс» (директор Борисюк Н.) пошила 30 камуфляжних костюмів.

ПІДГОТОВКА ДО ПОЇЗДКИ НА СХІД

О.Лучіцький підготував автобус до поїздки.  У групу увійшли добровольці, які супроводжували керівника групи до  військової частини Харкова: заступник голови районної ради В. Франчук, начальник відділу культури Б. Німець, підприємець О. Димчишин. У п’ятницю з обіду групу випроводжала Старосинявщина із Державним Прапором України та прапором Старосинявського району. В суботу група мала можливість зустрітися із земляками, які несуть службу в АТО.  Вони вручили військовим  17 бронежелетів, запаковані речі та кошти в сумі 2000 грн.  Б.Німець подарував військовим українські прапори та під баян акомпанував  українські пісні. Зустріч із земляками виявилася радісною і разом з тим показала реалії військової служби в теперішній час.

ngp-ua.info

ngp-ua.info

ДОПОМОГУ НАДАВАЛИ НА МІСЦІ

 У п’ятницю, суботу та вівторок голова районної ради О.Бондарчук, перший заступник голови РДА В.Здебський та керівник  ініціативної групи з допомоги військовим Старосинявщини О.Лучіцький  зустрілися із військовими, їхніми батьками та рідними, представниками місцевого самоврядування і передали особисто їм 9 бронежелетів,  камуфляжні костюми та медичні і гігієнічні набори.

ngp-ua.info

ngp-ua.info

За заявою рідних пораненого в АТО І. Горчинського ініціативна група спрямувала 10 тис. грн. на оперативне втручання військового, який зараз перебуває на лікуванні у Львові.  У вівторок відбулося чергове засідання ініціативної групи з допомоги військовим Старосинявщини, на якому обговорено наступні кроки організації допомоги  українській армії. 500 грн. направлено на поповнення телефонів землякам, які знаходяться у «гарячих точках» – Донецьку, Словянську та Краматорську.  В загальному вже використано  123 634  гривень.

 

Ініціативна група з допомоги військовим Старосинявщини.