Фотографи Кам’янця-Подільського відзначили своє професійне свято

15 Липня 2014 18:55
Фото Олега СІНЬКОВА.

Фото Олега СІНЬКОВА.

У Кам’янці-Подільському відбулись урочистості з нагоди Дня фотографа.

13 липня одне із улюблених місць кам’янчан,  сквер «Лебедине озеро», набуло кардинально іншого вигляду –  на його території розмістилась фотосушка. На протязі дня кам’янчани та гості міста мали змогу ознайомитись із творчістю місцевих фотомитців, з їх рекламною продукцією (візитівки, фотокниги, пресс-листи) та придбати авторські роботи. Захід став своєрідним промо до відкриття фотовиставки кам’янецьких фотографів «Крізь об’єктив душі», яке відбулось 14 липня у краєзнавчому відділі міської центральної бібліотеки. 

З нагоди урочистого відкриття до берегині духовних цінностей були запрошені фотографи міста, шанувальники фотомистецтва, представники ЗМІ.

Як зазначила у привітальному слові провідний бібліотекар відділу краєзнавства Оксана Мельник, подібний заклад у краєзнавчому відділі проводиться вперше. Проте, як виявилось після завершення урочистостей, він видався зовсім не жужмом. Також із професійним святом своїх колег привітав відомий фотохудожник Станіслав Стояновський. Запрошувались до слова й усі бажаючі.

Окрім того, від організаторів звучали слова вдячності подружжю Марії Сіровій та Юрію Лопатовському, фотоклубу «Погляд» та фотографам міста, які допогли в організації свята.

Зазначимо, що на виставці «Крізь об’єктив душі» презентовано близько 150 світлин 28 фотографів міста.

Гості заходу та автори представлених робіт насолоджувалися мистецтвом, ділилися враженнями та секретами майстерності.

Виставка триватиме упродовж липня.

До свого професійного свята відомий кам’янецький фотограф Петро Ігнатьєв зробив не тільки собі подарунок, а й усім любителям фотомистецтва. Днями у кафе «Ніка», що у Старому місті, він презентував свою 38 виставку – «Ретро-2014». Відвідувачам закладу запропоновано до перегляду 25 світлин. Особливо вражають ракурси. З таких точок Кам’янець-Подільський, певно, ще не знімав ніхто.

ДОВІДКА. День фотографа за традицією відзначається 12 липня – у день святої Вероніки, яка вважається покровителькою фотографії. Свята Вероніка, згідно з Біблією, подала Ісусу, який йшов на Голгофу, тканину, щоб він міг стерти піт з лиця. На цій тканині закарбувався образ Христа. Майже два тисячоліття тому, коли винайшли фотографію, Римський папа оголосив цей день Всесвітнім днем фотографа.

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC

Фото Олега СІНЬКОВА.

Джерело: Informweek.com