Гончар: закупівлю бронежилетів для батальйону тероборони гальмує воєнком

15 Липня 2014 15:15
news.sevas.ua

news.sevas.ua

Голова Хмельницької обласної ради Іван Гончар вважає, що відповідальність за несвоєчасне забезпечення бронежилетами сьомого батальйону територіальної оборони лежить на обласному воєнкомі Сергію Присяжнюку.

Таку заяву голови ради розповсюдила прес-служба облради.

“Після прийняття радою рішення про виділення двох мільйонів гривень, аби не було зловживань, 8 липня цього року на обласний військовий комісаріат було направлено проект Угоди про передачу субвенції з обласного бюджету державному бюджету на виконання заходів цільової програми захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру у Хмельницькій області на 2014-2018 роки. Відповідно до цього документа, облвійськкомісаріат зобов’язується спрямувати кошти отриманої субвенції виключно на придбання речового майна, матеріально-технічних засобів та засобів захисту, передбачених цільовою програмою, а саме військових бронежилетів та шоломів відповідних рівнів захисту. Кількість закупленого мала бути чітко вказана особисто обласним військовим комісаром, що не зроблено й до сьогодні. Лише після укладання Угоди передбачені кошти можуть бути перераховані за призначенням. Проте, як не дивно, цей процес гальмується саме обласним військовим комісаріатом”, – заявив Гончар.

Голова ради додав, що батальйону територіальної оборони вже передано близько 260 бронежилетів, які закуплені за спонсорські кошти.

Довідка НГП. 18 червня на черговій сесії обласної ради депутати виділили 2 мільйони гривень на придбання військових бронежилетів та шоломів відповідних рівнів захисту (не нижче 4-го класу захисту) та іншого майна бійцям батальйону територіальної оборони Хмельницької області.

З 1 липня цей батальйон перебуває на захисті кордону Харківської області.