Міська влада намагається допомагати переселенцям з Криму та Сходу

15 Липня 2014 16:16
novostey.com

novostey.com

До Хмельницького продовжують прибувати люди, які переміщуються з тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим, міста Севастополь та Донецької і Луганської областей, районів проведення антитерористичної операції. Станом на 10 липня до управління праці та соціального захисту населення Хмельницької міської ради стосовно шляхів розв’язання соціально-побутових та інших проблем,звернулось 23 родини переселенців з АР Крим і м. Севастополя та 47 сімей з Донецької та Луганської областей, серед яких 97дорослих і 55 дітей.

Нагальними питаннями переселенців, за допомогою у вирішенні яких вони звертаються до міської влади, є призначення соціальних допомог, сприяння у працевлаштуванні, забезпечення житлом, влаштування дітей до дошкільних та навчальних закладів.
Заявлені проблемні питання таких сімей з дітьми та одиноких осіб цієї категорії міська влада намагається оперативно вирішувати. Так, станом на 9 липня з питання отримання матеріальної допомоги звернулось 32 особи, 25 з них керівництвом міста визначена сума по 1000 грн. кожному. Звернулося 10 осіб за державними допомогами, що переїхали з Донецької та Луганської областей, триває призначення.
У межах можливого вирішуються питання щодо забезпечення вимушених переселенців житлом. Зокрема, 13 сімей поселено у гуртожитках міста.
За потребою надаються всі види медичної допомоги. Всі громадяни, які звернулись до міської влади, пройшли медичне обстеження, оздоровлено 4 дітей та зроблено заявку на путівку в дитячий табір «Молода гвардія».
Забезпечено першочергове влаштування дітей до навчальних закладів та дитячих садочків. Управління освіти, загальноосвітні навчальні та дошкільні навчальні заклади виконують наказ Міністерства освіти і науки України від 24.03.2014 № 1/9-171 «Щодо зарахування учнів і вихованців, батьки яких змінюють місце проживання, до навчальних закладів у 2013-2014 навчальному році». Вже відвідують дошкільні навчальні заклади 3 дітей, 2 дитини на даний час оформляють документи. Влаштовано в загальноосвітні навчальні заклади нашого міста 26 дітей, з них 4 дитини з Луганської та Донецької областей.
Триває робота з працевлаштування прибулих. До міського центру зайнятості з питань працевлаштування звернулось 30 чоловік, з них працевлаштовано в місті Хмельницькому 3 громадян та 2 громадянам надано статус «безробітного». Щодо інших осіб, які прибули із Криму та сходу України, проводиться робота щодо їхнього працевлаштування.
ІНФОРМАЦІЯ
для громадян, які переїхали з Автономної Республіки Крим, міста Севастополь та Донецької і Луганської областей
Для вирішення питань, пов’язаних з тимчасовим перебуванням в місті Хмельницькому, слід звертатися за телефоном “гарячої лінії”: 15-80
Для отримання всіх видів державної соціальної підтримки, зокрема пенсії, допомоги, компенсації слід звертатися до управління праці та соціального захисту населення або управління Пенсійного фонду України у місті Хмельницькому.
Основні документи, які необхідно мати при собі (за наявності):
– паспорт;
– посвідчення отримувача пенсії, допомоги, пільговика;
– довідка про присвоєння ідентифікаційного коду.
З питань розселення, медичного обслуговування, організації навчання та виховання дітей у дошкільних та шкільних навчальних закладах, працевлаштування, відновлення втрачених документів слід звертатися за телефонами та адресами до відповідних структур за місцем Вашого перебування.
Телефони відповідальних осіб органів та служб міста Хмельницького:
Управління Пенсійного фонду України у місті Хмельницькому – 75-25-01
Управління праці та соціального захисту населення- 79-59-59
Хмельницький міський центр зайнятості – 79-54-23
Управління охорони здоров’я – 65-73-46
Управління освіти – 65-12-64
Служба у справах дітей – 76-49-51
Хмельницький відділ Державної міграційної служби України – 65-51-44
Фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатності – 76-34-13

Крім цього, у приміщенні залізничного вокзалу працює пункт надання інформаційної допомоги з якого, у разі звернення, перенаправлятимуть прибулих жителів Криму та Донбасу в управління праці та соціального захисту населення та відділ управління міським господарством Хмельницької міської ради.