В області триває жнивна кампанія

18 Липня 2014 11:46

adm.km.ua

adm.km.ua

У господарствах краю на часі – гаряча пора збору врожаю. В усіх без винятку районах Хмельниччини проходить жнивна кампанія. Лідером по збиранню ранніх зернових та зернобобових культур є Ізяславський район, у якому на сьогодні скошено та обмолочено 3015 гектарів та намолочено 13 662 тонн зерна. Окрім того, у числі передових жниварів – Кам’янеччина, Красилівщина та Чемеровеччина. 
Наразі наближається до завершення збирання озимого ячменю. Стовідсотково заповнили засіки цією культурою у Білогірському, Волочиському, Віньковецькому та Новоушицькому районах. А в Деражнянському та Волочиському районах повністю зібрали горох. У деяких господарствах Хмельниччини, зокрема, в Кам’янець-Подільському, Полонському, Старосинявському, Волочиському, та Шепетівському районах розпочато збирання ярого ячменю та озимої пшениці.
Відрадним є показники урожайності зернових та зернобобових культур. В Ізяславському, Кам’янець-Подільському, Красилівському, Ярмолинецькому районах її показник сягає понад 45 центнерів з гектару. Найвища урожайність – у Чемеровецькому районі – 57,8 центнерів з гектару. Середня ж урожайність по області 44,5 центнерів з гектару.

Т.Архіпович (за показниками агромоніторингу Департаменту агропромислового розвитку ОДА)