У педакадемії Шоробури завищили ціни за навчання на 330%

21 Липня 2014 19:08
ye.ua

ye.ua

Хмельницьке обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України рекомендувало Хмельницькій гуманітарно-педагогічній академії негайно знизити ціни на освітні послуги.

Про це НГП повідомили у прес-службі відділення АМК.

Як з’ясувало відділення, Хмельницька гуманітарно-педагогічна академія, користуючись монопольним становищем, завищувала ціни на освітні послуги за напрямком підготовки «Музичне мистецтво».

Так, ціни на вказані освітні послуги в залежності від освітньо-кваліфікаційного рівня підготовки студентів були встановлені у розмірі 19-22 тис. грн за рік навчання, що перевищували ринкові ціни на 87-330%.

Для порівняння: вартість підготовки в Кам’янець-Подільському національному університеті ім. Огієнка становить 6-10 тис. грн.

Зважаючи на те, що обсяг коштів на утримання Академії, профінансованих з обласного бюджету (в середньому 28,2 млн. грн. на один навчальний рік), покриває основні витрати на надання освітніх послуг, встановлена вартість підготовки студентів за спеціальністю «Музичне мистецтво» є завищеною та необґрунтованою.

Зважаючи на соціальну значимість Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії в області, Відділення рекомендувало вжити заходи для припинення дій з ознаками порушення законодавства про захист економічної конкуренції, та проінформувати про результати розгляду протягом десяти днів.

У випадку невиконання рекомендацій буде розпочато провадження у справі про порушення законодавства про захист економічної конкуренції.

Одночасно Відділення внесло подання до засновника Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії – Хмельницької обласної ради про неналежний контроль за діяльністю вищого навчального закладу.