Підривників для АТО у Хмельницькій області навчають на американських роботах-саперах

23 Липня 2014 17:15

vsim.ua

vsim.ua

Центр розмінування Головного управління оперативного забезпечення Збройних Сил України, який розташований на Хмельниччині, є єдиним в Україні.

У відділі розмінування (мінування) Центру фахівців для підсилення підрозділів Антитерористичної операції готують за прискореною програмою, повідомляє 8-й корпус.

– Найголовніше і найцінніше наше надбання – безцінний бойовий і миротворчий досвід наших військовослужбовців за кордоном. Всі наші інструктори вже один-два рази побували в районі проведення АТО. У багатьох за плечима Афганістан, Ліван, Югославія чи Косове, – говорить начальник Центру полковник Володимир Родіков.

Спеціалісти з Європи та Америки, які відвідували Центр, відзначають високий рівень підготовки.

– Минулого місяця ми в рамках технічної допомоги отримали з США два із п’яти роботів-саперів, аналогічних тим, з якими доводилось працювати нашим групам розмінування у складі Міжнародних сил сприяння безпеці в Ісламській Республіці Афганістан, – розповів начальник Центру.

Віднедавна Центр має право навчати на саперів та водолазів цивільних фахівців. А у майбутньому готуватиме водолазів-підривників.

Довідка: З березня 2014-го року близько 10 штатних груп Центру розмінування постійно працюють над виявленням, розмінуванням та знищенням мін, снарядів і саморобних вибухових пристроїв у Південно-Східних районах України та в зоні проведення АТО.

Джерело: "ВСІМ"