Держземагентство почало надавати землі військовим

24 Липня 2014 15:15
tsn.ua

tsn.ua

44 військовослужбовці, які беруть участь в АТО на сході, вже звернулись до Держземагентства (ДЗА) із заявою для отримання земельних ділянок. Про це під час брифінгу у Кабміні повідомив голова відомства Сергій Рудик. За його словами, найбільше заяв — 19 — надійшло з Волині та 8 — з Львівщини. З Черкаської, Київської та Закарпатської областей поки що звернулися по одній людині, з Хмельниччини — три, Кіровоградщини — п’ять і Житомирщини — шість. Вже ухвалено 19 рішень із надання дозволів на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земділянок загальною площею 10,11 гектара.

Загалом же територіальні органи ДЗА визначили, що можуть передати військовим у власність у межах норм, передбачених законодавством, понад 2,5 тисячі земельних масивів загальною площею 18,4 тисячі гектарів. Це як ділянки для ведення особистого селянського господарства, так і площі під садівництво чи забудову.

Претендентами на їх отримання є військовослужбовці зі Служби безпеки України, Міноборони, Держприкордонслужби, Нацгвардії, Держспецзв’язку, Управління державної охорони, які служать чи служили у зоні АТО. Для цього їм треба звернутись до Держземагентства, а далі все відбуватиметься за спрощеною процедурою, пообіцяв Сергій Рудик.