Микола Томенко: Розпочалися спроби створення нової коаліції за методами Януковича

24 Липня 2014 21:44
telegraf.com.ua

telegraf.com.ua

Про це заявив народний депутат Микола Томенко сьогодні під час брифінгу у ВР, коментуючи заяви представників фракцій «Батьківщина», «УДАР» і «Свобода» про вихід із нинішньої коаліції.

На його переконання, народні депутати, які написали заяви про вихід із коаліції, за сьогоднішніх умов прийняли єдине правильне рішення, оскільки зрозуміло, що якби на цьому тижні вони цього не зробили, то перевибори до Верховної Ради не відбулися би у жовтні цього року. «І більшість депутатів з КПУ, Партії регіонів, групи «За мир і стабільність» і надалі використовували би парламентську трибуну для захисту інтересів Росії, доктрини «Русского мира» та ідей сепаратизму», – заявив М. Томенко.

«Водночас, не всі змирилися з тим, що вибори відбудуться 26 жовтня, – зазначив депутат. – І я маю інформацію, що значна кількість депутатів, «уславлених» тим, що за часів Януковича знаходили механізми формування більшості на фінансових і прагматичних засадах, сьогодні розпочали роботу за створення нової парламентської більшості».

Він висловив переконання, що його колеги з демократичних, проукраїнських, проєвропейських фракцій за жодних обставин не увійдуть до нової коаліції, яку намагаються створити прихильники Януковича і Путіна в парламенті, аби не допустити дострокових виборів, яких вимагає 80% наших громадян.