Микола Томенко прогнозує появу Української комуністичної партії

25 Липня 2014 11:19
polradio.pl

polradio.pl

Говорячи про правомірність заборони Комуністичної партії України з точки зору закону та принципів демократії, народний депутат Микола Томенко зауважив, що необхідно розрізняти заборону організації і заборону ідеології.

«Я прихильник того, щоб забороняти організації і партії, що ведуть системну антидержавницьку політику. Назвіть мені хоча би одну країну, де держава дозволяла би легально діяти, а тим більше працювати в найвищому представницькому органі представникам політичної партії, що підтримують сепаратистів і терористів на території своєї країни і,фактично, є репрезентантами найрадикальніших організацій сусідньої держави, яка де-факто воює проти України. Діяльність таких організацій повинна бути заборонена», – вважає Микола Томенко.

«Натомість я категоричний противник заборони ідеології чи ідеї, – зауважує він. – Ніхто не забороняє людям, що сповідують комуністичну ідею, представляти її і репрезентувати. І буде цілком логічно, якщо в Україні з’являться нові політичні сили чи організації, в основі яких буде визнання української держави, цілісності та недоторканності її території, але натомість вони сповідуватимуть комуністичні цінності, скажімо, в соціальній сфері».

Тож, на переконання Миколи Томенка, цілком нормально, якщо ближчим часом в Україні з’явиться Українська комуністична партія чи інша політична структура, яка нарешті визнає власну державу, буде захищати її територію і цілісність, але водночас відстоюватиме соціальні цінності комунізму.