Прем’єр-міністр буде у відставці після звіту та відповідного рішення парламенту

26 Липня 2014 18:18
ukrinform.ua

ukrinform.ua

Виступаючи на брифінгу у Верховній Раді, Микола Томенко подякував Голові парламенту Олександру Турчинову, що той поінформував про необхідність повернення в правове русло процедури відставки прем’єр-міністра України.

«Вчора склалося враження, що прем’єр-міністр, наприклад, як працівник ЖЕКу чи, скажімо, якогось невеликого автотранспортного підприємства через власний поганий настрій пішов з роботи і попрощався з депутатами… Насправді Конституція і чинне законодавство чітко виписує, як діяти прем’єр-міністру, який йде у відставку. По-перше, ним має бути написана заява про відставку, яка має бути розглянута у відповідному Комітеті ВР і проголосована в парламенті. Лише тоді прем’єр-міністр може не приходити на роботу і не виконувати своїх обов’язків. Сподіваюсь, що відповідальність не залишила територію Уряду, і він буде надалі виконувати свої обов’язки, а не бавитись», – зауважив Микола Томенко.

Також він висловив сподівання, що Верховна Рада при розгляді питання про відставку прем’єра, почує і звіт роботи Уряду А. Яценюка, зокрема, інформацію про ефективність використання кредитних коштів, наданих європейськими структурами та Світовим банком, використання коштів на українську армію та ін.

«Думаю, що з точки зору політичної відповідальності було би правильно, щоб і прем’єр-міністр, і всі міністри Уряду далі працювали на своїх місцях і передали Україну вже новому Уряду, який буде створений новою коаліцією після виборів 26 жовтня», – підсумував Микола Томенко.