Принаймні, так вирішило журі кулінарного конкурсу, який 24 липня протягом дня тривав в обласному центрі.
Нагадаємо, що в кафе “Баняк” відбувся традиційний кулінарний конкурс на визначення найкращого кухаря Хмельницького. Пальму першості з легкістю виборола шеф-кухар ресторану “Веселка” Оксана Саранчук, потіснивши професійних кулінарів з кафе “Варенична”, “Т-Спринт”, “Буфет №25” та “Баняк”. Хмельницькі кухарі змагалися у приготуванні страв української національної кухні. А саме: практично за дві години потрібно було презентувати дві страви — вареники та голубці. Домашнім же завданням стала фарширована річкова риба на вибір конкурсанта, прикрашена елементами карвінгу.
Пані Оксана не лише блискуче впоралася з поставленим завданням, але й примудрилася перевиконати його. Жінка презентувала аж три види вареників і до кожного подала окремий соус: журі скуштували вареники по-закарпатськи з соусом з білих грибів, вареники з перчиком з гострим томатним соусом та солодкі вареники з ревенем в ягідному соусі. Крім того, шеф-кухар “Веселки” приготувала два види риби: коропа та форель. А на додачу ще й фірмовий домашній оселедець із товстолоба! Пані Оксана каже, що участь у конкурсі брала вперше, проте почувалася впевнено, адже це її улюблена справа, а досвід накопичувала роками.
“Те, що наші хмельницькі кухарі найкращі, я вже знала давно, але нині ще раз переконалася в тому, що людська фантазія не знає меж, – каже директор “Веселки”. – А про працездатність взагалі мовчу. Моя Оксана ще о п’ятій ранку почала вирізати овочі для прикрашання страв. Безмежно пишаюся тим, що вона перемогла!”
“Всі страви Оксани Саранчук були відзначені журі, як найкращі, – запевнила заступник начальника управління торгівлі Хмельницької міської ради Наталя Коваль. – Сподобалися і смак, і креативність, і подача. Переможицю нагородять під час святкування Дня міста”.