Микола Томенко: Парламент ухвалить зміни до бюджету в четвер за однієї умови

29 Липня 2014 13:20
ukurier.gov.ua

ukurier.gov.ua

Пропоновані Кабінетом Міністрів зміни до Державного бюджету будуть в четвер ухвалені у парламенті в разі введення реальних податків для олігархів, а не для простих громадян.

Про це радник Президента України, народний депутат Микола Томенко заявив в ефірі Черкаської ОДТРК «Рось».

Пояснюючи логіку дій парламенту, який не схвалив ці зміни до бюджету на попередньому засіданні, Микола Томенко звернув увагу на непрофесійну роботу урядовців.

За його словами, багато непродуманих ідей у змінах до бюджету жодним чином не були пояснені та представлені не лише депутатам, а і місцевому самоврядуванню, профспілковим організаціям тощо. Уряд, як і в попередні місяці, вирішив піти простим шляхом: щоб депутати, не читаючи, голосували за чергову ініціативу Уряду під егідою «допомоги Україні проти агресії Росії».

«Ми всі – за українську армію і проти агресії Росії, але не за рахунок виключно простих громадян, – зауважив Микола Томенко.

«Якщо ідея так званого військового податку буде перетворена у військовий податок перш за все для багатих, а не простих громадян, і вся структура змін до бюджету буде проникнута ідеєю оподаткування, скажімо, бізнесу Ахметова, Фірташа, а також так званих «пільгових» галузей виробництва, що контролюються олігархами, то тоді точно такі зміни до бюджету будуть підтримані парламентом», – підсумував народний депутат.