Всеукраїнські змагання з судномодельного спорту пройшли у Славуті

2 Серпня 2014 15:26
googleusercontent.com

googleusercontent.com

У Славуті вже традиційно, другий рік поспіль, пройшли Всеукраїнські відкриті змагання з судномодельного спорту серед учнівської молоді та водночас Відкритий чемпіонат України з судномодельного спорту серед моделей секції «М». В змаганнях взяли участь кращі команди з різних областей України.

Судномоделізм – один з тих видів спорту, який поєднує у собі хобі, сучасні технології і мистецтво, розвиває логічне мислення, знайомить із досягненнями технічної галузі, формує навички роботи з інструментами, а також протягом усього процесу від створення моделі корабля і до участі у змаганнях виховує силу волі і характер. Заняття судномоделізмом є добрим початком у вихованні майбутніх інженерів, конструкторів і просто творчих людей, від яких залежить розвиток і процвітання нашої Батьківщини.

 У підсумку найсильнішими стали команди:

 І – У Всеукраїнських відкритих змаганнях з судномодельного спорту серед учнівської молоді – центри науково-технічної творчості учнівської молоді: Волинської, Сумської областей, міста Полтава та Малин.

 ІІ – У Чемпіонаті України з судномодельного спорту серед моделей секції «М» – команди міст Запоріжжя, Києва, Дніпропетровська, Полтави, Волинської та Сумської областей.

 Привітав переможців міський голова Славути Василь Сидор, який висловив побажання, що проведення змагань з судномодельного спорту стане для нашого міста вже традиційним, а тому Славута радо прийме спортсменів і у наступному році.

Переважна більшість учасників змагань запевняють – у майбутньому мріють стати техніками-конструкторами уже великих кораблів, які ходитимуть у справжніх морях та океанах. Численні слова подяки організаторам лунали у день закриття змагань.

На цьому період змагань у Славуті не завершився, адже з 28 липня по 1 серпня проходили у нашому місті ще й Всеукраїнські відкритті змагання учнівської молоді з судномодельногоспорту («NS» – модела до 600 мм). Про результати яких буде повідомлено уже у наступному номері газети.