Чи готові хмельничани перейти з газових котлів на електричні?

4 Серпня 2014 18:25

vsim.ua

vsim.ua

Опалювальний сезон уже не за горами. Враховуючи складну ситуацію з газом в Україні, керівництво області задуматися про альтеративні джерела опалення. А як хмельничани ставляться до «заміни» газу?

Місцеві чиновники за вказівкою Уряду повинні зменшити споживання газу, тож наразі вони шукають йому альтернативу.

У Хмельницькій облдержадміністрації уже створили координаційну раду, яка аналізуватиме  стан паливно-енергетичного комплексу Хмельницької області.

– Антикризовий комітет зобов’язав створити координаційні ради, до складу якої увійшли науковці області, які компетентні в питаннях енергоефективності, – каже  заступник голови координаційної ради при Хмельницькій облдержадміністрації , начальник управління інфраструктури та туризму Хмельницької ОДА Олег Гуменний. – Ми маємо проаналізувати стан паливно-енергетичного комплексу області, обладнання, яке використовуємо, дізнатися  резерв палива та які альтернативні види палива можна сьогодні використовувати в опалювальний сезон.

Уже на наступному тижні координаційна рада збереться знову задля опрацювання декількох напрямків: встановлення твердопаливних котлів, електроопалення, утеплення приміщень, заміна труб, вікон та дверей на металопластикові.

– В Хмельницькій області працює 18 гідроелектростанцій, які за 2013 рік дали до 30 мільйонів кіловат годин електроенергії. А у селі Ясенівка Ярмолинецького району працює  сонячна електростанція.  Інвестор планував побудувати ще 4 гідроелектростанції на території області. Але у зв’язку з нестабільністю на валютному ринку інвестор роботи припинив, – каже Олег Гуменний.

За словами чиновника, перехід на альтернативні види палива допоможе зекономити витрати на виробництво електроенергії приблизно на 30-40%.

Джерело: "ВСІМ"