Проїзд «переп’є» кошти ратуші

8 Серпня 2014 14:07
hroniker.net

hroniker.net

Автомобілів зменшилося, а грошей заробили стільки ж – міська влада підрахувала результати платного проїзду через Замковий міст за останні 20 днів.

Тепер вищий орган міської влади щомісяця звітуватиме перед громадою, скільки коштів надійшло з платного проїзду через територію історичного музею-заповідника та куди вони будуть направлені.

Так, за останні 20 днів, відколи ця платна послуга знову запроваджена, через Замковий міст «пройшло» 301 770 грн. До Державного бюджету надійде 50 295 грн, а 148 354 грн – до міського. З останньої суми понад 116 тис. грн будуть направлені у фонд соціально-економічного розвитку міста і майже 32 тис. грн – у загальний бюджет. 14 551 грн отримає на розвиток історичний музей-заповідник та стільки ж – КП «Крок-плюс», яке обслуговує платний проїзд.

Підраховано і кількість транспорту, який проїжджає через територію музею. За одну добу центральна переправа історичної частини міста приймає приблизно 2800 автівок. «Якщо підрахувати за 30 днів, то це на 15 тисяч машин менше, ніж раніше, – коментує заступник міського голови Сергій Бабій. – При цьому найбільше користується платною послугою мешканці Підзамча і Довжка. В той же час від рейсових автобусів надійшло всього 2460 грн. Тому будемо думати над тим, щоб їм узагалі заборонити проїзд».
Куди ж підуть отримані кошти?

За словами очільника комунальної сфери, 116 тис грн будуть направлені на реставрацію Ратуші, яка востаннє бачила ремонт п’ять років тому. Нині її зовнішній вигляд не сприяє туристичній привабливості міста. Тож перше, що зроблять для неї, – пофарбують фасади. Планують також додати два балкони і відремонтувати східці всередині, завдяки яким можна буде дозволяти малим групам туристів піднятися на саму Ратушу.

Джерело: Хронікер