Новопризначений освітянин Хмельниччини візьметься за директорів-”антимайданців”

11 Серпня 2014 17:16

Фото Афіни Черкезової

Фото Афіни Черкезової

Сьогодні представники громади, зокрема Ради “Майдану”, вимагали аудієнції у новопризначеного директора департаменту освіти і науки Хмельницької ОДА Олега Фасолі. Головною метою активістів  було знайомство із головним освітянином області, оскільки до призначення він не пройшов традиційне “інспектування” майданівцями та ще не встиг познайомитись з освітянами.

Проте перед призначенням колишній директор Полонської ЗОШ №2 пройшов всі необхідні перевірки, що проводяться перед призначенням держслужбовців, також був на співбесідах у начальників основних департаментів у Міністерстві освіти і науки України, пройшов співбесіду у заступника міністра та особисто у міністра освіти і науки України Сергія Квіта.

“Я хочу, щоб департамент освіти і науки займався лише освітніми і науковими питаннями. Я хочу не допустити, щоб департамент, державні службовці влазили у політичні ігри під час виборчих процесів. Це моє головне завдання. Кожна людина на основі своїх переконань та вподобань має визначатись із своєю партійною приналежністю та вподобаннях на виборах. Я не збираюсь говорити зі своїми колегами та підлеглими на політичну тематику”, – пообіцяв освітянин.

Також Олег Фасоля заявив, що планує розібратись з директорами навчальних закладів, які виводили людей на політичні мітинги та Антимайдан.

“Якщо людина є ганчіркою, то при будь-які владі вона буде ганчіркою. Таких людей, а особливо керівників, треба позбуватись. Необхідно розібратись з кожною ситуацією, з кожною людиною особисто. І в жодному випадку не приймати поспішних рішень. Оскільки за кожною людиною, що обіймає ту чи іншу посаду стоять підлеглі та діти, учні. З цим також треба рахуватись”, – сказав Олег Фасоля.

У підсумку зустрічі головний освітянин пообіцяв проводити подібні зустрічі з громадськістю на регулярній основі – раз на місяць.