Спортсмени з Хмельниччини виступатимуть на олімпіаді у Китаї

12 Серпня 2014 13:57
championat.com

championat.com

На Олімпіаді виступить троє спортсменів, життєво пов’язаних з Хмельниччиною. Легкоатлет Олександр Козубський з с. Новосілка Деражнянського району, що нині навчається в Костопольському інтернаті фізкультури та спорту Рівненської області, змагатиметься в секторі для метання списа. Олег Плотницький, що розпочинав грати у волейбол у місті Хмельницькому, а потім шліфував свою майстерність у Харкові, а наразі, є студентом Кам’янець-Подільського національного університету, прийме участь в олімпійському турнірі з пляжного волейболу. Майстер спорту України міжнародного класу з боксу Віктор Петров з Тернопільщини, якого підтримує спортклуб “Епіцентр”, також представлятиме наш край.

11 серпня збірна України прибула в Нанкін для участі в ІІ літніх Юнацьких Олімпійських іграх 2014, що 16 по 28 серпня прийматиме це китайське місто. На Іграх очікується понад 3500 атлетів віком 14-18 років з понад 200 країн світу. 58 юних атлетів з 20 регіонів України представлятимуть нашу країну у 22 з 28 олімпійських видів спорту змагальної програми.

Нагадаємо, що на І літніх Юнацьких Олімпійських іграх, які відбувалися у Сінгапурі-2010, українці у складі 55 спортсменів з 18 видів спорту вибороли 35 нагород, 10 з яких золоті, 9 срібних та 16 бронзових й посіли 3-є загальнокомандне місце.

Тоді, відлік медалям подільських спортсменів на вказаних спортивних форумах розпочав легкоатлет Віктор Черниш зі Старостянтинова, котрий з результатом 2 м. 17 см. здобув бронзу в стрибках у висоту. Прапороносцем від України була нетішинка Аліна Комащук, яка четвертою завершила турнір фехтувальниць на шаблях. А право бути молодим послом від України було надано першій олімпійській чемпіонці з жіночої боротьби хмельничанці Ірині Мерлені, котра нині очолює управління молоді та спорту Хмельницької  ОДА.