Тривають роботи з капітального ремонту та благоустрою території привокзальної площі

18 Серпня 2014 22:44
khmelnytsky.com

khmelnytsky.com

Незабаром привокзальна площа Хмельницького, а саме зона відпочинку та очікування поїздів, матиме новий сучасний вигляд. На замовлення управління житлово-комунального господарства роботи з реконструкції площі виконує ПАТ “Хмельницьке будівельно-монтажне управління №69”, яке виграло відповідний тендер на виконання цих робіт.

khmelnytsky.com

khmelnytsky.com

Працівники підприємства уже проклали підземні комунікації водопостачання фонтану та електропостачання мереж зовнішнього освітлення, влаштували розширення проїзної частини площею 330 квадратних метрів новим асфальтобетонним покриттям.

Старе асфальтне покриття зони відпочинку замінюють на якісну тротуарну плитку. Нею уже вимощено понад 840 квадратний метрів площі. Загалом виконано робіт на близько 800 тисяч гривень.

вокзал-3

khmelnytsky.com

Нагадаємо, що проектом реконструкції передбачено розширити на 3 м проїзну частину, на ділянці від вулиці Шевченка до вулиці Проскурівської, у сторону зони відпочинку та очікування поїздів. Відповідно до умов ДАІ заплановано перенести на відстань приблизно 50 метрів вперед, у бік мікрорайону Ракове, зупинку громадського транспорту, влаштувати заїзну кишеню, встановити новий світлофорний об’єкт і перенести пішохідний перехід.

khmelnytsky.com

khmelnytsky.com

Безпосередньо у зоні відпочинку заплановано встановити декоративні ліхтарі, вуличні світильники, нові лавочки та урни для сміття. Також буде реконструйовано фонтан з підведенням нових мереж. Загальна площа території ремонту – 7500 квадратних метрів.

Значну увагу буде приділено озелененню цієї території. Тут заплановано упорядкувати газони, досадити нові кущі, дерева та квітники. На озеленення буде витрачено близько 150 тис. грн. бюджетних коштів.

Оновлена привокзальна площа залізничного вокзалу після завершення робіт з капітального ремонту та благоустрою території зони відпочинку та очікування поїздів, справлятиме приємне враження на всіх, хто прибуває до нас залізницею. Адже вокзал є обличчям і своєрідною візитною карткою кожного міста.

Отож, місце відпочинку та очікування прибуття чи відправлення поїздів мешканцями та гостями нашого міста незабаром набуде затишного та гарного вигляду. Загальна вартість робіт – 2 млн. 100 тис. 664 грн.