У Хмельницькому почали маркувати російські товари

18 Серпня 2014 22:34

Першими до всеукраїнської тенденції долучились супермаркети мережі “Вопак”. Там товари російського походження відзначають великими прапорцями Російської Федерації біля кожного цінника. Вони відразу впадають в очі. Працівники магазину розповіли НГП, що це ініціатива корпорації “Вопак” і прапорці є вже декілька днів.

ngp-ua.info

ngp-ua.info

У мережі “Сільпо” на кожному ціннику теж зазначена країна походження товару. Шрифт великий, його добре видно. Тут запевняють, що вказувати країну, звідки походить товар почали “коли все почалось, близько трьох місяців тому”.

ngp-ua.info

ngp-ua.info

У мережі “Фуршет” країна-виробник товару на ціннику теж вказана, але шрифт настільки дрібний, що найчастіше цього напису ніяк не роздивитись. Проте працівники супермаркету запевняють, що цінники з країнами у них вже близько року.

А на наступній сесії Хмельницької міської ради депутати обіцяли впровадити обов’язкове маркування російських товарів. На найближчу сесію буде підготовлено відповідний проект рішення, де має бути прописано, які товари вважаються російськими, а також як має виглядати маркування та рекомендації щодо розміщення товарів з Російської Федерації на поличках магазинів.